PNL a strans 1 milion de euro de la candidati pentru campania electorala

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Politicienii romani au inceput sa stranga bani pentru campania electorala. Cei mai harnici, pana in prezent sunt cei de la PNL. Oficial, liberalii au strans 1 milion de euro de la candidati, care au cotizat fiecare cate 2.500 de euro.

In cazul PNL, amenintarea cu exclu?derea de pe listele electorale pentru ne?pla?ta contributiei la campanie a functionat. Delegatia Permanenta a partidului a hotarat ca fiecare candidat liberal sa dea partidului 2.500 de euro pe luna, bani care sa constituie fonduri de campanie.

Seful campaniei liberale, Bogdan Olteanu, spune ca ar mai avea de cotizat doar 15 candidati, printre care si cei de la Prahova – unde nu s-au validat candidaturile.

Milionul de euro strans pana acum de liberali nu este insa suficient. Consultantii de specialitate estimeaza ca o campanie electorala costa cateva milioane de euro, in functie de marimea, dar si de pretentiile partidului.

Cat despre PSD, candidatilor acestui partid nu li s-a cerut cotizatie uninominala, dar filialelor li se va recomanda sa doneze la pusculita comuna din Kiseleff pentru ajutorarea pesedistilor fara posibilitati materiale – a declarat pentru Gandul Aristide Roibu- trezorierul PSD.

Ajutoarele de la centru nu vor putea depasi 50 de salarii medii brute pe candidat. Nici conducerea PD-L nu a cerut deocamdata- in mod oficial- o contributie de campanie nationala, insa au existat voci in partid care au vorbit de o suma „modica” de 3.000 de euro.

Altii au ridicat stacheta la 20.000 de euro. PSD si PD-L spun ca vor avea prima discutie serioasa despre cotizatii de abia dupa ce vor definitiva lista tuturor candidatilor.

spot_imgspot_img