PNL isi decide viitorul: Orban si Gorghiu candideaza pentru sefia partidului. Pe cine sustin Iohannis si Antonescu

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

de Cristian ANDREI Publicat la: 18.12.2014 10:44 Ultima actualizare: 18.12.2014 11:32

Conducerea PNL va desemna astazi presedintele interimar al partidului dupa ce Klaus Iohannis va renunta la aceasta functie pentru a se instala ca presedinte la Palatul Cotroceni.

Retragerea pe ultima suta de metri a vicepresedintelui PNL, Teodor Atanasiu, din cursa pentru sefia partidului si sprijinul anuntat pentru Alina Gorghiu din partea presedintelui ales, Klaus Iohannis, sunt elementele surpriza ale competitiei interne pentru sefia PNL. Conducerea PNL va alege viitorul presedinte interimar intre Alina Gorghiu si Ludovic Orban.?
Desi nu beneficiaza de sprijinul lui Iohannis, prim-vicepresedintele Ludovic Orban a decis sa nu renunte la candidatura si sa lase partidul sa aleaga pe cine doreste. In lupta pentru putere din interiorul PNL, fostul presedinte al partidului, Crin Antonescu, s-a pozitionat de partea lui Ludovic Orban. Anuntul a fost facut in premiera la Gandul Live.?

„Este o candidatura legitima, sper sa se tina cont de baza partidului. Eu mi-am cautat legitimitatea politica la baza ierbii, la baza partidului. Nu i-am cerut lui Klaus Iohannis sa ma sprijine, i-am spus ca si daca ar dori sa nu faca publica aceast optiune. Iohannis a spus ca o prefera pe Gorghiu”, a spus Orban, care dadea declaratii presei in timp ce prin spatele sau trecea presedintele ales, Klaus Iohannis.?
Alina Gorghiu reprezinta o figura noua pentru conducerea partidului, desi a acumulat experienta in interiorul PNL si in Parlament.?
„Am receptat mesajul de la votul din 16 noiembrie. Ma gandeam de mult la candidatura. L-am informat pe presedintele Klaus Iohannis, nu am stiut care va fi pozitia domniei sale pana la sedinta informala, cand mai multi colegi au insistat pentru a obtine o pozitie de la domnia sa”, a declarat inaintea Biroului Politic al PNL, Alina Gorghiu.?
Deputata beneficiaza de sprijinul presedintelui ales, Klaus Iohannis, facand parte din echipa acestuia in campania prezidentiala.?
„Mi-am retras candidatura pentru sefia PNL si am propus-o pe Alina Gorghiu, cea care a fost inima campaniei electorale in campania pentru prezidentiale, cea care este purtator de cuvant al partidului, cea care ne poate reprezenta cu cinste in urmatorii ani si ma bucur ca am reusit sa obtin sprijinul presedintelui in functie al PNL, al domnului Klaus Iohannis, pentru aceasta candidatura”, a precizat Teodor Atanasiu.?
Ludovic Orban este perceput drept personaj din vechea garda a PNL, el fiind mereu o voce care s-a auzit in interiorul partidului, aflandu-se de multe ori pe pozitii diferite fata de conducerea partidului, indiferent ?ca in fruntea PNL s-a aflat Calin Popescu Tariceanu sau Crin Antonescu. Orban a fost un adversar al aliantei cu PSD, dar si al formarii USL, avand si pozitii dure la adresa presedintelui Traian Basescu.?
Orban i-a amintit lui Iohannis ca in echipa sa s-a aflat si el, ambii candidati dand garantii ca vor fi parteneri cu Klaus Iohannis dupa ce acesta va ajunge la Palatul Cotroceni.?
Votul din Biroul Politic National va decide astfel cine va fi succesorul lui Klaus Iohannis la sefia PNL si cine va detine alaturi de Vasile Blaga, functia de co-presedinte PNL. Dupa fuziunea PNL-PDL sub sigla PNL, Blaga a devenit automat co-presedinte al noului PNL, alaturi de presedintele vechiului PNL:?
Viitorul presedinte al PNL va avea misiunea de …

spot_imgspot_img