Politicianul de la Budapesta care incita la razboi intre Romania si Ungaria – persona …

Deputatul PSD Bogdan Diaconu spune, intr-un comunicat, ca solicita MAE declararea liderului Jobbik Vona Gabor persona non-grata, mentionand totodata ca va depune la inceputul sesiunii parlamentare o propunere legislativa “pentru interzicerea manifestarilor si organizatiilor de tip extremist”, arata Mediafax.
?
“Solicit Ministerului de Externe declararea de urgenta a cetateanului maghiar Vona Gabor persona non-grata pentru declaratiile sale fara precedent impotriva statului roman. Incitarea publica la conflicte cu Romania reprezinta o escaladare a extremismului maghiar la care statul roman nu are voie sa ramana fara replica. De asemenea, activitatea partidului Jobbik si a organizatiilor extremiste paramilitare maghiare trebuie interzisa pe teritoriul romanesc”,?sustine deputatul PSD, intr-un comunicat transmis duminica.
El mentioneaza totodata ca va depune la Parlament la inceputul viitoarei sesiuni un proiect de lege “prin care sa fie interzise manifestarile de orice fel (intruniri, tabere, conferinte, mitinguri) care, prin obiectul, desfasurarea sau mesajele lor aduc atingere directa sau indirecta art. 1 alin. 1 din Constitutia Romaniei”.
“Proiectul de lege prevede de asemenea ca persoanele de cetatenie straina care promoveaza public in statele lor de origine, pe teritoriul Romaniei sau oriunde altundeva mesaje care aduc atingere directa sau indirecta art.1 alin.1 din Constitutia Romaniei sa fie considerate persona non-grata pe teritoriul Romaniei. Pentru a opri extremismul la sursa, proiectul propune ca partidele politice, fundatiile, ONG-urile sau orice fel de organizatii juridice sau non-juridice inregistrate in afara Romaniei care promoveaza mesaje si/sau desfasoara actiuni care aduc atingere directa sau indirecta art.1 alin.1 din Constitutia Romaniei sa fie declarate indezirabile pe teritoriul Romaniei, iar activitatea lor in interiorul granitelor Romaniei sa fie interzisa”, mai spune Diaconu in comunicat.
Liderul Jobbik, Vona Gabor, a declarat, sambata, la Tabara Tineretului Maghiar din Ardeal ((Erdelyi Magyar Ifjak-EMI) de la Borzont, judetul Harghita, ca?partidul pe care il conduce va apara drepturile si interesele maghiarilor din Transilvania, asumandu-si responsabilitatea unui conflict cu Romania
Presedintele partidului Miscarea pentru Ungaria – Jobbik, Vona Gabor, a declarat jurnalistilor prezenti la Tabara EMI ca Ungaria are obligatia de a sustine in fata Uniunii Europene si de a sprijini obtinerea autonomiei, revendicata de maghiarii din Transilvania, apreciind ca disputele pe aceasta tema trebuie solutionate …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *