Polonia cumpara elicoptere de atac de 1 miliard de euro

Ministerul polonez al Apararii a lansat marti un program de achizitionare a unor elicoptere de atac pentru fortele armate, un proiect a carui valoare este estimata la suma de un miliard de euro, potrivit presei poloneze, citate de Mediafax.
Lansarea acestui program a fost devansata cu cativa ani, din cauza crizei din Ucraina, apreciaza unii analisti, potrivit carora Polonia ar putea sa aleaga intre elicoptere de tip Apache de la grupul american Boeing, elicoptere de tip EC 665 Tigre de la grupul Airbus sau elicoptere de tip AW-129 Mangusta de la grupul italian AgustaWestland.
Intr-o prima faza, societatile interesate au termen pana la 1 august sa-si manifeste vointa de a participa la un studiu de piata, a anuntat ministerul intr-un comunicat, fara sa precizeze nici numarul de elicoptere si nici valoarea programului.
In prezent, Polonia este angajata intr-un vast program de modernizare a fortelor armate. Ea intentioneaza sa cheltuiasca in acest scop 140 de miliarde de zloti (33,3 miliarde de euro) in anii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *