Polonia: Mii de persoane au participat la manifestatii de sustinere a legislatiei pro-avort

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Manifestatii in favoarea unui proiect de lege care interzice avortul au avut loc, duminica, in 140 de orase si comune din Polonia, informeaza AFP, citat de Agerpres.
Unul dintre organizatorii manifestatiilor,?Pawel Kwasniak, presedinte al unei asociatii antiavort cu sediul in Varsovia, a cerut autoritatilor sa garanteze protectie legala „deplina” copiilor nenascuti. La adunarea din Varsovia au participat aproximativ o mie de persoane.?
Manifestatiile favorabile proiectului de interdictie au reunit mii de persoane, din toata tara. Totodata, adversarii proiectului de lege?au lansat propria lor colectare de 100.000 de semnaturi pentru a depune in Parlament o propunere de lege pentru liberalizarea avorturilor.?
Legea in vigoare in Polonia autorizeaza avorturile doar in trei cazuri: risc pentru viata sau sanatatea mamei, examinare prenatala indicand o patologie grava ireversibila a embrionului si sarcina rezultata in urma unui viol sau incest.?
Mai multe organizatii antiavort vor sa supuna dezbaterii parlamentului, cu sprijinul Bisericii Catolice si al conservatorilor aflati la putere, un text care inaspreste aceasta legislatie. Potrivit proiectului lor, avortul nu ar mai fi autorizat decat pentru a salva viata mamei. De asemenea, proiectul propune majorarea pedepsei maxime pentru persoana care practica …

spot_imgspot_img