Ponta a batut palma cu “traseistii” lui Oprea. Ce contine Protocolul care a unit PSD cu UNPR

Mediafax//Razvan Chirita
Premierul desemnat, Victor Ponta, a trecut peste criticile facute de-a lungul timpului “traseistilor din UNPR” si a semnat cu Gabriel Oprea, un Protocol de sustinere pentru investirea Guvernului.
Fostul ministru al Apararii, Gabriel Oprea, a declarat de la inceput ca Victor Ponta a fost printre cei care s-au opus cand i s-a cerut sa plece din PSD. Mai mult, el a spus ca PSD a fost de acord sa sustina principala initiativa a UNPR: taxarea marilor averi.
“Semnam acest protocol pentru stabilitatea Romaniei”, a subliniat Oprea, care a adaugat ca fara existenta UNPR Romania intra in derapaj economic.
Protocolul dintre cele doua partide are cinci puncte si prevede urmatoarele lucruri.
La punctul unu se precizeaza ca grupul parlamentar al PSD din Camera Deputatilor va vota in favoarea initiativei UNPR privind instituirea taxei de solidaritate pe averile foarte mari. Termenul limita pana la care trebuie sa fie indeplinit acest obiectiv este finalul acestei sesiuni parlamentare.
Punctul doi prevede practic schimbarea majoritatii in conducerea Parlamentului.”Grupurile parlamentare ale PSD si UNPR vor colabora la nivelul Birourilor Permanente din Senat si Camera Deputatilor”, se arata in protocol.
Punctul trei poate oferi UNPR portita spre Parlament din viitoare sesiune legislativa.
“Ambele grupuri parlamentare vor sustine adoptarea unei legi electorale pe baza careia in viitorul Parlament sa acceada numai candidatii care castiga alegerile in colegiile in care s-au inscris”, se stipuleaza in documentul semnat de Victor Ponta si Gabriel Oprea. Surse din UNPR sustin ca prin aceasta prevedere candidatii progresisti vor putea intra in viitorul Parlament chiar partidul nu face pragul electoral. “Daca se prevede ca cel de pe primul loc intra in Parlament, nu mai exista prag”, sustin sursele citate. Deputatul Eugen Nicolicea sustine ca Protocolul nu vorbeste despre disparitia pragului electoral, ci doar despre faptul ca cel care iese pe primul loc sa intre in Parlament. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *