Ponta a cerut ANCS sa ii fie analizata teza de doctorat, in urma acuzatiilor de plagiat.

Premierul Victor Ponta a transmis Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) o adresa prin care solicita sa ii fie analizata teza de doctorat sustinuta in 2003, in contextul acuzatiilor lansate in ultimele zile “in spatiul public”, informeaza institutia, citata de Mediafax.
Solicitarea a fost inregistrata joi si va fi transmisa spre solutionare catre Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii.
“In cursul zilei de astazi, 21 iunie, la Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica a fost inregistrata adresa nr. 7403, prin care domnul Victor Ponta a adresat cererea de a se analiza teza de doctorat sustinuta in anul 2003, in contextul acuzatiilor lansate in spatiul public in ultimele zile. Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica va inainta adresa mai sus amintita spre solutionare Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNE), pentru demararea procedurilor in vigoare”, informeaza ANCS.
Premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat, conform revistei Nature, care sustine ca a accesat documente prezentate de o persoana anonima indicand faptul ca mai mult de jumatate din teza sa de doctorat privind Curtea Penala Internationala ar contine texte copiate.
El a declarat, marti, ca va renunta la titlul de doctor daca se va stabili, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *