Ponta admite ca va cumpara un avion exclusiv pentru demnitari: “Suntem singura tara din UE care nu are”

de Anca SIMINA Publicat la: 28.08.2013 11:29 Ultima actualizare: 28.08.2013 12:36

Planurile Guvernului de a cumpara pana la sfarsitul anului o aeronava speciala pentru transportul exclusiv al primilor oameni in stat, deconspirate de gandul, au fost admise astazi de premierul Victor Ponta.
“Suntem singura tara din UE care nu are o aeronava oficiala. Si atat. O sa incercam sa va spunem pana la sfarsitul anului cat au cheltuit presedintele, premierul, presedintele Senatului si presedintele Camerei Deputatilor (in lipsa unui avion oficial n.red)”, s-a justificat prim-ministrul, aratand ca va fi achizitionata o aeronava “de zece locuri”.

Desi luata ieri in mod oficial in sedinta Executivului, decizia de achizitionare a noului Romanian Air Force One in leasing in cursul anului 2013 nu a fost anuntata public. Sub semnul intrebarii raman in continuare si costurile totale estimate. Singura certitidine este suna de 13,5 milioane de lei alocata in acest sens Ministerului Apararii pentru a acoperi costurile din acest an.
“Este vorba de 10 milioane – 13 sunt puse in buget – incercam sa luam o aeronava de 10 locuri care sa reduca costurile. Slovenia, Slovacia, Serbia, Bulgaria au aeronave, noi nu. Si ne costa mult mai mult sa mergem de fiecare data cu aeronave inchiriate”, a spus Ponta.
Potrivit ordonantei de urgenta adoptate ieri, noul avion ar urma sa fie folosit de presedinte, premier, presedintele Senatului si de cel al Camerei Deputatilor, de ministri, ca si de invitatii lor. “Zborurile speciale sunt zboruri ce se executa cu aeronave care au la bord Presedintele Romaniei, presedintele Senatului, presedintele Camerei Deputatilor, primul-ministru, viceprim-ministrii, ministrii sau pe omologii straini ai acestora aflati in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *