Ponta are noul Cod Fiscal la reexaminare si o nelamurire: Nu intelege de ce s-a razgandit si Isarescu

de Cristian ANDREI Publicat la: 27.07.2015 15:53 Ultima actualizare: 27.07.2015 15:55

Noul Cod Fiscal a generat o scindare intre presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta, seful statului trimitandu-l la reexaminare. De partea presedintelui a venit si pozitia guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, care a subliniat ca masurile de relaxare fiscala nu sunt aplicabile. Ponta are de partea sa coalitia de guvernare, dar si Parlamentul, PNL votand si el Codul Fiscal. Ministrul de Finante a primit misiunea din partea Coalitiei de guvernare sa aiba o noua runda de discutii cu BNR pentru a convinge reprezentantii acestei institutii de faptul ca economia poate suporta aplicarea masurilor de relaxare fiscala din noul Cod Fiscal.

Dupa ce presedintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare Codul Fiscal, guvernatorul BNR a iesit cu o declaratie extrem de transanta in care sustine ca prevederile noului Cod Fiscal nu sunt “aplicabile”. PSD si PNL au sustinut noul Cod Fiscal in Parlament, dar expertii economici internationali au avut semne de intrebare asupra capacitatii tarii noastre de a suporta aceste masuri de relaxare fiscala, printre care reducerea TVA la 19%. Partenerii internationali s-au aratat ingrijorati asupra maririi deficitului, lucru intarit si de guvernatorul Isarescu.
Pentru a convinge BNR ca noul Cod Fiscal este benefic, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a primit misiunea de a realiza o serie de noi analize prin care sa demonstreze sustenabilitatea si justetea votarii noului Cod Fiscal.

“Nu cred ca? noul Cod Fiscal s-a adoptat si elaborat intr-o baie, au fost specialisti. Primul ministru a fost implicat serios, au fost analize, prognoze care ne-au aratat ca aplicarea noului Cod Fiscal poate aduce beneficii. Nu vreau sa cedam pur si simplu, vreau sa avem o relatie corecta, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *