Ponta cauta ministru al Transporturilor. Ovidiu Silaghi, chemat la Palatul Victoria

de Anca SIMINA, Cristian ANDREI Publicat la: 15.07.2013 13:59 Ultima actualizare: 15.07.2013 14:54

Foto: Alin Matei // Mediafax
Liberalul Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor creditat in acest moment cu cele mai mari sanse de a prelua postul eliberat de Relu Fenechiu, a ajuns cu putin inainte de ora 14.00 la Palatul Victoria. Potrivit unor surse oficiale, Silaghi va avea o intalnire cu premierul Victor Ponta, dupa ce acesta va prelua portofoliul de interimar la Tranporturi pentru care a fost investit vineri de presedintele Traian Basescu.
Cu cateva ore mai devreme, dupa intalnirea saptamanala a conducerii PSD, Victor Ponta a anuntat ca a avut deja o prima discutie la telefon cu Crin Antonescu despre un titular la Transporturi, insa nu a fost luata pana in acest moment nicio decizie, liberalii neavand pana acum o intalnire la varf pentru a oficializa un nume.

Dupa discutia Antonescu-Ponta, surse din PNL au declarat pentru gandul ca Silaghi este numele avansat in acest moment de liberali, insa primit deocamdata cu rezerve de prim-ministru. Sansele lui la nominalizarea oficiala depind astfel, in mare masura, de intalnirea pe care o va avea cu Ponta la Palatul Victoria si de acceptul de pricipiu al presedintelui Traian Basescu pe care Victor Ponta ar dori sa il aiba inainte de a inainta la Cotroceni oficail un nume. Daca Silaghi va intruni cele doua conditii, maine ar urma sa fie nominalizat de PNL.
Silaghi este fostului detinator al portofoliului in guvernele Tariceanu si Ponta I. Senatorul PNL are insa un proces pe rol cu ANI, in faza de recurs, pentru o decizie de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *