Ponta confirma ca preia interimatul la Finante

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

de Thomas Dinca – Mediafax Publicat la: 20.03.2015 20:26 Ultima actualizare: 20.03.2015 20:35

Voi asuma pana miercuri, 25 martie, interimatul la MFP! Dupa adoptarea Codurilor Fiscale, voi inainta presedintelui propunerea pt noul ministru”, a scris Ponta pe Twitter.

Agentia MEDIAFAX a anuntat anterior, citand surse oficiale, ca premierul Victor Ponta ia in calcul sa asigure interimatul la Ministerul Finantelor pana miercuri, cand Guvernul va adopta proiectele privind noul Cod Fiscal si cel al Codului de Procedura Fiscala, urmand sa aiba o discutie pe aceasta tema cu presedintele Klaus Iohannis.
„Varianta luata in calcul este ca premierul sa preia interimatul la Ministerul Finantelor, nu neaparat pentru 45 de zile, cat este termenul legal, ci in principal pana miercuri, cand va fi adoptat Codul Fiscal”, au aratat sursele.

Surse politice au declarat totodata agentiei MEDIAFAX ca premierul Victor Ponta a avut discutii individuale cu Viorel Stefan, presedintele comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor, cu Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor, si cu Cristian Socol, consilierul sau economic, carora le-a propus postul de ministru al Finantelor, dar acestia au refuzat.
La inceputul saptamanii, Ponta declara ca are trei variante de posibili ministri, dar ca nu stie cine vrea sa fie „kamikaze” la conducerea Finantelor.
Premierul a anuntat ca, vineri seara, va merge la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu presedintele Klaus Iohannis despre „relatiile institutionale legate de demisia ministrului de Finante”, precum si despre alte probleme care trebuie rezolvate in perioada urmatoare.
Si Administratia Prezidentiala a anuntat, vineri, ca presedintele Klaus Iohannis il va primi la Palatul Cotroceni pe premierul Victor Ponta, dupa intoarcerea de la Consiliul European de la Bruxelles, pentru o discutie privind …

spot_imgspot_img