Ponta i-a predat Transporturile lui Manescu: “Luni chemati castigatorul CFR Marfa sa semneze contractul”. Planul B pentru ratarea privatizarii

de Anca SIMINA Publicat la: 28.08.2013 11:01 Ultima actualizare: 28.08.2013 11:27

Gruia Stoica. Foto: Liviu Chirica // Mediafax
Contractul de privatizare a CFR Marfa ar urma sa fie semnat luni, sustine premierul Victor Ponta, in acel moment Gruia Stoica avand obligatia sa vina cu 10% din cele 200 milioane de euro. In calculele Guvernului, “intreaga procedura” s-ar finaliza pana pe 11 octombrie, premierul neclarificand insa pana la acest moment daca acesta este si termenul limita pentru plata integrala a pachetului de 51% din actiunile companiei de catre GFR.
In cazul in care Gruia Stoica nu va obtine banii de la banci, planul B este desemnarea unei echipe de management privat, restructurarea companiei si reluarea privatizarii “cu termene mai extinse”, pana la jumatatea anului viitor. Scenariile au fost avansate astazi la Ministerul Transporturilor, unde Victor Ponta i-a predat Ramonei Manescu portofoliul pe care l-a detinut interimar dupa demisia lui Relu Fenechiu.

Privatizarea CFR Marfa este a doua pe lista prioritatilor pe care Ponta i le-a fixat lui Manescu, in capul listei fiind programul de finantare europeana pentru Transporturi, POS-T.
“Cu CFR Marfa inteleg ca veti termina de studiat documentele saptamana aceasta, luni chemati castigatorul sa semneze. Da banii, incheiem operatiunea, nu da banii, management prvat, restructurarea companiei si pregatirea privatazarii in niste termene mult mai extinse. Daca va fi acea situatie trebuie sa incepem in toamna procedura si sa o incheiem la mijlocul anului viitor”, a spus Ponta.
Intrebat cand va trebui Gruia Stoica sa vina cu banii, premierul a fost …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *