Ponta: “Nu voi participa la dezbateri inainte de primul tur, imi voi lua popcorn si ma voi uita la ceilalti candidati”

de Andi Manciu – Mediafax Publicat la: 22.08.2014 16:52 Ultima actualizare: 22.08.2014 17:03

Prezidentiabilul PSD, Victor Ponta a declarat, vineri, la Tulcea, ca nu va participa la dezbaterile dintre candidatii la prezidentiale inaintea primului tur, ci doar inaintea turului al doilea al alegerilor. “Imi voi lua popcorn si racoritoare si ma voi uita la dezbaterile dintre doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, domnul Johannis… Va fi o cafteala la care nu doresc sa particip”, a mai spus Ponta.

Premierul a mai spus ca partidele care il sustin pentru Cotroceni ii asigura “o prima de pornire” de 40% din optiunile electorale, urmand ca restul de 10% pentru a castiga alegerile sa fie efortul sau, reiterand ideea unei campanii anti-Basescu.
“PSD si aliatii nostri dau oricarui candidat si mie, si altcuiva care ar fi in locul meu, un start fundamental, 40% din voturi. Mai departe, restul de 10%, ca sa avem 50 (la suta, n.r.) depind de mine si de candidat. Dar faptul ca am aceasta prima de pornire este fundamental, categoric. Dar nu ajung niciodata voturile doar ale PSD, UNPR, PC”, a afirmat Ponta, la Tulcea.

El a mentionat ca in calculul voturilor pentru prezidentiale nu se poate face “matematica”. “Matematica la prezidentiale daca ar fi functionat nu era domnul Basescu presedinte”, a mai spus premierul.
El a reluat ideea ca in cursa prezidentiala candidati anti-Basescu sunt doar Ponta si Tariceanu, restul fiind “epigoni de diverse dimensiuni si sexe” ai lui Traian Basescu.
“Ceea ce noi avem de luptat, avem de luptat cu cei care vor sa perpetueze modul de guvernare si profilul prezidential al lui Traian Basescu, chiar cu Traian Basescu ne mai fiind la Cotroceni. Noi pe asta ne concentram si astea le-am oferit ca oferta politica romanilor in 2012, cand am spus “noi vom lupta cu regimul, cu sistemul, cu modul in care s-a guvernat”. Asta este mare alegere pe care romanii o au de facut in noiembrie”, a declarat Ponta.
Pe de alta parte, el a sustinut ca in 2012 in Romania nu ar fi fost o democratie, motiv pentru care majoritatea nu si-a putut impune punctul de vedere in demiterea din functie a lui Traian Basescu.
“Imi doresc ca viitorul presedinte al Romaniei, ca sunt eu sau altcineva, sa nu mai dezbrace pe nimeni. Sa stea el insusi imbracat in haina de presedinte, nu in haina de sef de campanie, nu in haina de golan, nu in haina de barfitor de carciuma, nu in haina de cine stie ce dictator tarziu (a??) Daca m-am uitat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *