Ponta: Am obligatia de a trata in mod absolut corect judetele Harghita, Covasna si Mures

Postat la: 21.07.2012 13:41 Ultima actualizare: 21.07.2012 13:42

RAZVAN LUPICA / MEDIAFAX FOTO
Premierul Victor Ponta a declarat, la Miercurea Ciuc, ca are obligatia de a trata judetele Covasna, Harghita si Mures “in mod absolut corect si contructiv”, chiar daca UDMR nu mai este la guvernare, spunand totodata ca “este important ca minoritatea maghiara sa fie reprezentata in Parlament”.
“Am vrut sa vin astazi ( sambata – n.r.) aici pentru a va spune direct, nu prin alt reprezentant al Guvernului sau al partidului pe care il reprezint, ca, din punctul meu de vedere, ca prim-ministru am obligatia de a trata judetele Harghita, Covasna si Mures in mod absolut corect si constructiv, indiferent de faptul ca UDMR nu mai este la guvernare sau a fost sau va mai fi sau ca exista o alta majoritate sau o alta compozitie la Bucuresti”, a declarat Ponta, sambata, la Miercurea Ciuc, la o intalnire cu primarii, prefectii si vicepresedintii consiliilor judetene din cele trei judete.
Premierul a afirmat ca este obligatia sa ca premier sa sprijine toate proiectele corecte, indiferent din partea carui judet ar veni ele si ca va incerca sa repare “ce s-a stricat in acesti ani”.
El a spus ca va incerca sa rezolve toate problemele existente prin intermediul dialogului si ca va incerca sa gaseasca solutii constructive pentru acestea.
“E usor sa mergi la razboi, e greu sa faci pace si sa incerci sa gasesti solutii pentru problemele oamenilor. Am vrut sa vin aici sa va spun inca o data ca orice problema a consiliilor judetene din Harghita, Covasna si Mures, a primarilor, orice problema administrativa corecta este obligatia mea sa o rezolv si sa va acord sprijinul necesar”, a afirmat Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Premierul a mai spus ca nu se afla in campanie electorala, ca a venit sa discute cu prefectii, cu autoritatile judetene, despre modul in care organizeaza referendumul, intrucat este interesat ca “toate evenimentele electorale sa fie organizate corect”.
“Ca veni vorba despre alegeri, pe 29 iulie, sigur, orice cetatean care va veni la vot trebuie sa fie numarat corect”, a spus Ponta, adaugand ca toata lumea trebuie sa fie atenta si la alegerile generale din toamna, cand …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *