Ponta, catre romani: Noi ne luptam, salvam micii de CE. Fiti ponderati de sarbatori.

Premierul Victor Ponta a spus, vineri, la Constanta, ca Guvernul “se lupta” sa salveze micii de Comisia Europeana, scrie Mediafax.
El a adaugat ca “nu e nicio problema”, si le-a transmis romanilor sa fie “mai ponderati” de sarbatori.
“Noi ne luptam, salvam micii. Deci nu e nicio problema, micii ii salvam de Comisia Europeana”, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, dupa inaugurarea celui de-al saselea centru SMURD din tara dotat cu elicopter.
El le-a transmis “un gand special” celor care muncesc de sarbatori si i-a indemnat pe romani sa fie “ponderati” in aceasta perioada.
“Un gand special pentru cei care muncesc si un gand pentru cei care, ca si mine, stau cu familia – sa fie mai ponderati in aceasta perioada”, a mai spus Ponta.
Citeste si Guvernul solicita CE includerea mititeilor pe lista retetelor traditionale, pentru a nu fi interzisi
Premierul Victor Ponta a participat, vineri, pe Aeroportul “Mihail Kogalniceanu” din Constanta, la inaugurarea celui de-al saselea centru SMURD din tara dotat cu elicopter, care va deservi judetele Constanta si Tulcea, dar si Delta Dunarii.
Tot vineri, Ponta a vizitat un punct de lucru de pe platforma Petromar, judetul Constanta.
Guvernul a transmis Comisiei Europene, joi, o solicitare formulata de Asociatia Romana a Carnii pentru ca reteta mititeilor sa fie inclusa pe lista retetelor traditionale, avand in vedere ca de la 1 iunie productia de mititei sub actuala reteta ar trebui interzisa, conform unei directive europene.
Directiva prevede ca de la 1 iunie se interzice folosirea in compozitia produselor de carne procesata a carbonatilor de sodiu, a unui conservant si a unui antioxidant – aditivi alimentari ce sunt esentiali in reteta de preparare a micilor.
Guvernul anunta joi, printr-un comunicat, ca va face demersuri ca produsul “mititei” sa fie introdus, alaturi de burger si de carnatul spaniol chorizo, in categoria produselor traditionale care nu sunt supuse acestor reguli.
Citeste si Micii ar putea sa dispara din Romania: De la 1 iunie, reteta va fi interzisa
“Astfel, cu ocazia grupului de lucru care va avea loc in 2 mai, in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *