Ponta: Daca e vreo neregula a Ministerului Educatiei privind manualele, voi lua masuri fara ezitare

Premierul Victor Ponta spune ca va lua “masuri fara niciun fel de ezitare”, daca se va dovedi ca au existat “nereguli” sau “greseli” facute de Ministerul Educatiei in organizarea licitatiilor pentru manualele scolare, el adaugand ca dreptul la contestatie nu poate fi ingradit.
Prezent, sambata dupa-amiaza, la Sinaia, unde a participat la o dezbatere pe teme de agricultura, Victor Ponta a afirmat, raspunzand unor intrebari, ca exista “o mare batalie” intre firmele care au pierdut si cele care au castigat contractele pentru realizarea manualelor scolare.
In acest context, Ponta a spus ca daca se vor depista “greseli” sau “nereguli” facute de Ministerul Educatiei in organizarea licitatiilor pentru atribuirea contractelor aferente realizarii manualelor va lua “masuri fara ezitare”.
“Manuale noi nu au mai fost facute din 2004. Dupa zece ani si dupa o munca destul de laborioasa facem o reforma importanta, pentru ca sunt manuale digitale. Asta inseamna ca orice copil va putea, inclusiv in Moldova, sa le descarce. Toate licitatiile s-au facut, va dati seama ca nu a fost foarte simplu, toata lumea, mai putin clasele I-a si II-a, au finalizat toate procedurile. Pentru clasa a I-a si a II-a s-au depus foarte multe contestatii. Si exista, intr-adevar, o mare batalie intre cei care au pierdut licitatiile si cei care vor sa le faca manuale ca in secolul XXI. Din acest punct de vedere procedurile legale trebuie respectate si dreptul la contestatie, dupa acum ati vazut, nu poate fi in niciun fel ingradit, s-au facut, se fac din nou contestatii. Daca exista vreo neregula sau ceva, o greseala, din partea Ministerului, cu siguranta voi lua masuri fara niciun fel de ezitare, dar trebuie sa intelegeti ca legile si dreptul la contestatie si deciziile in acest sens intarzie nu doar manuale, intarzie foarte multe lucrari de infrastructura, licitatii publice”, a afirmat Victor Ponta.
Premierul a subliniat ca anul acesta este pentru prima data dupa zece ani cand se fac manuale noi si ca a fost de acord cu reforma in aceasta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *