Ponta, dupa ancheta DNA care a localizat traficul de influenta in biroul sau: “Vorbeam cu Oprisan ca nici in 1989 n-au putut sa ne impuste pe toti. Eu am iesit atunci in strada!”

de Cristian ANDREI Publicat la: 08.04.2014 12:54 Ultima actualizare: 08.04.2014 13:17

Dupa ce procurorii au localizat traficul de influenta in biroul sau, de unde Adrian Duicu, seful CJ Mehedinti, isi anunta apropiatii de influenta la Palatul Victoria si promitea functii in Politie si Parchet, premierul Victor Ponta, nu numai ca evita un raspuns transant in privinta implicarii sale in acest caz, ci sustine ca anchetele DNA care ii vizeaza pe liderii partidului sunt similare unor executii. “Vorbeam cu Marian Oprisan, nici in 1989 nu a putut sa ne impuste pe toti, eu avem atunci 17 ani, am iesit pe strada, ca multi dintre dumneavoastra, dar cred ca nici in 2014 nu se poate intampla acest lucru”, a spus premierul in fata sefilor de CJ veniti la Bucuresti, cu care s-a declarat solidar. Ulterior el a tinut sa precizeze ca discutia la care procurorii fac referire in referatul din “dosarul Duicu” nu a avut loc la el in birou.

Premierul Victor Ponta s-a declarat astazi, din nou, solidar cu sefii de Consilii Judetene care au probleme cu DNA, sustinand ca acest lucru era previzibil deoarece “nu puteti fi batuti la vot altfel”.?
“Eu va zic doar ca stiti ca trebuia sa va asteptati la asa ceva pentru ca dumneavoastra sunteti votati, pentru ca dumneavoastra aveti increderea cetatenilor, pentru ca nu puteti fi batuti la vot altfel si atunci evident ca un aparat care va invidiaza si un aparat care va detesta va lucra impotriva dumneavoastra. Insa vreau sa stiti ca va puteti baza pe Guvern, pe mine personal, ca eu ma voi mandri intotdeauna cu toti alesii locali ai partidului meu si ai tuturor partidelor, toti cei care sunt alesi de cetateni. Vorbeam cu Marian Oprisan, nici in 1989 nu a putut sa ne impuste pe toti, eu avem atunci 17 ani, am iesit pe strada, ca multi dintre dumneavoastra, dar cred ca nici in 2014 nu se poate intampla acest lucru”, a spus Ponta.?

Ulterior, premierul, care de dimineata nu isi aducea aminte despre discutiile lui Adrian Duicu de la Palatul Victoria, a tinut sa precizeze ca acea convorbire la care procurorii DNA fac referire nu a avut loc de la el din birou.
?Potrivit referatului DNA in cazul presedintelui CJ Mehedinti, PSD-istul Adrian Duicu, arestat in acest moment preventiv pentru suspiciuni legate de 7 infractiuni de coruptie, influenta acestuia a fost exercitata inclusiv de la Palatul Victoria, in biroul premierului, acolo unde liderul PSD Mehedinti a mers sa aranjeze numirea sefului politiei judetene.
In functia de sef al IPJ Mehedinti a fost numit, ulterior acestui episod – datat 13 iunie 2013 -, Constantin Ponea, cel care i-a promis lui Duicu ca il scapa de doarul cu ANI. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, Duicu a venit personal la Bucuresti, in biroul lui Victor Ponta in care se afla si ministrul de Interne la acea vreme, liberalul Radu Stroe.
Interceptarile convorbirilor telefonice ale acestuia – si nu inregistrari din biroul premierului – au relevat ca Adrian Duicu l-a sunat pe Constantin Ponea sa ii relateze cum a decurs intalnirea. Astfel, Ponta l-a chemat pe Toba la Guvern, unde seful Politiei Romane s-a intalnit direct cu Duicu caruia i-a acceptat solicitarile in virtutea pozitiei sale in PSD, constata procurorii.Potrivit dezvaluirilor gandul, Ponea l-a asigurat pe Duicu ca ii va “rezolva” dosarul cu ANI. DNA subliniaza ca dosarul de conflict de interese era unul foarte important pentru seful CJ, o solutie nefavorabila ducand la pierderea pozitiei si la o interdictie de trei ani pentru orice functie aleasa. Procurorii DNA sustin ca seful Politiei ii promitea lui Duicu ca, prin intermediul surori sale, care este Adina Ponea, sefa Sectiei de Contencios de la Curtea de Apel Craiova, va obtine o solutie favorabila in dosarul in care a contestat raportul de conflict de interese al ANI. Pe 24 mai Curtea de Apel Craiova, Sectia de Contencios dispune anularea raportului ANI de incompatibilitate a lui Duicu.
Din referatul DNA reiese ca seful IPJ, Constantin Ponea a solicitat in schimb urmatoarele lucruri: Primaria Orsova sa ii concesioneze tatalui sau o serie de terenuri la preturi mici, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *