Ponta: Imi doresc ca de la cutii de viteza sa ajungem la un autoturism Mercedes fabricat in Romania

de Pacala Dana – Mediafax, Dan Lungu Publicat la: 04.04.2014 19:06 Ultima actualizare: 04.04.2014 19:07

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sebes, la punerea pietrei de temelie a unei fabrici de cutii de viteza a Daimler, ca isi doreste ca, de la cutii de viteza, sa se ajunga la un autoturism Mercedes fabricat in Romania si atunci le va permite ministrilor sa foloseasca aceste autoturisme.
Premierul Victor Ponta a spus ca isi doreste sa vina la Sebes si in momentul in care va fi inaugurata noua unitate de productie a carei piatra de temelie a fost pusa vineri, transmite corespondentul MEDIAFAX.
“In mod sigur, sper sa fiu in 2016 la momentul in care prima din acele cutii faimoase de noua viteze va fi produsa si in mod sigur, ca orice roman, imi doresc ca la un moment dat de la cutii de viteza sa ajungem poate si la un autoturism Mercedes fabricat in Romania. In felul acesta, ministrii mei, carora le-am cerut sa circule doar cu autoturisme fabricate in Romania, vor putea sa se intoarca la Mercedes-urile pe care inaintasii lor le aveau in functie. Pana atunci, merg cu masini made in Romania. Eu voi fi foarte fericit sa stiu ca in lume sunt masini Mercedes cu cutii de viteze fabricate la Sebes”, a spus Victor Ponta.

Premierul a afirmat, in discursul tinut la ceremonia de punere a pietrei de temelie a noii investitii Daimler, ca Romania a redevenit si trebuie sa ramana o tara competitiva, o tara care a trecut prin momentele cele mai grele si acum poate sa isi foloseasca adevaratul potential.
“Acest lucru se poate intampla doar daca avem parteneri exceptionali si cred ca proiectul pe care astazi (vineri – n.r.) il pornim aici, la Sebes, cu Daimler este, de fapt, o carte de vizita pentru capacitatea Romaniei de a avea investitii serioase, de a avea investitii de viitor, de a crea si locuri de munca, dar si performanta si calitate (a??) Eu cred foarte mult ca toti cei care, intr-un fel sau altul, au avut curajul de a investi in Romania pe termen mediu si lung si-au dovedit ca este o investitie buna si ca Romania merita sa fie considerata o tara in care poti sa dezvolti proiecte importante, cu oameni foarte bine pregatiti, cu o capacitate de adaptare extraordinara”, a spus Victor Ponta.
El a amintit si de ajutorul de stat acordat de Guvern concernului Daimler pentru acesta investitie, spunand ca nu este “un cadou dat de statul roman”, ci este, de fapt, “o participare la o investitie care aduce atat de multe beneficii”, iar acest ajutor de stat se va intoarce in final in bugetul Romaniei.
Ponta, oficialii Daimler si primarul din Sebes, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *