Ponta: Nu m-am intalnit cu Basescu la Ziua Armatei. Ma bucur ca nu a fost nimeni fluierat, huiduit

de Catalina Mihai Publicat la: 25.10.2014 16:53 Ultima actualizare: 25.10.2014 16:54

Premierul Victor Ponta, care a participat, sambata, impreuna cu Traian Basescu, la manifestarile de Ziua Armatei de la Carei, a spus, la finalul ceremoniei, ca nu s-a intalnit cu presedintele, explicand ca el a stat in alta parte si precizand ca se bucura ca nu a fost nimeni huiduit.

Intrebat cum a fost intalnirea cu presedintele Traian Basescu la manifestarile organizate la Carei de Ziua Armatei Romane, premierul a spus ca nu s-a intalnit cu seful statului.
“Nu m-am intalnit cu dansul (…) Domnia sa a stat intr-un loc, noi am stat in partea cealalta. Vreau insa sa va spun un lucru si vreau sa le multumesc tuturor celor … locuitorilor simpli, nu vorbesc de institutii publice si militare, care au fost astazi la Carei. Eu m-am bucurat foarte tare ca, spre deosebire de alti ani, pana la urma n-a fost nimeni nici fluierat, nici huiduit”, a spus Ponta.

La remarca unui jurnalist care a spus ca presedintele a fost huiduit, premierul a replicat: “Eu n-am auzit. Sau, ma rog, am auzit aplauzele si le multumesc celor care m-au aplaudat”, a spus el.
“Indiferent de rivalitati politice, cred ca la momente de sarbatoare nationala, cum e si 1 Decembrie, cum e 25 (octombrie -n.r.), cum e 24 ianuarie, cred ca nu e nevoie, dupa 10 ani de suparari si cearta, nu mai e nevoie sa ne fluieram, sa ne certam. Cred ca putem sa ne respectam si imi doresc in anii care urmeaza (…) sa fim o natiune si o tara mai unita in care ne putem respecta si cand nu suntem de acord unii cu altii”, a mai spus Victor Ponta.
Premierul a mai sustinut ca si presedintele ar fi trebuit sa il felicite pe Regele Mihai, asa cum a facut el in discursul de la Carei.
“Cred ca astazi a fost un eveniment civilizat, in care toti cei care reprezinta statul roman si-au adus omagiul Armatei Romane, iar eu, in plus, – cred ar fi trebuit s-o faca si presedintele – dar eu oricum am facut-o, pentru ca asa era normal si corect, am adus aprecierile si urarile sincere si meritate, de altfel, de Majestatea sa, Regele Mihai”, a declarat Ponta, subliniind ca “cel mai impresionant moment istoric” la care a asistat a fost discursul Regelui in Parlament, din 25 octombrie 2011.
In momentul in care o femeie i-a cerut “un mic sprijin” pentru amplasarea unui bust al Regelui Ferdinand, premierul a raspus: “Regele Ferdinand, primul rege al Romaniei” (n.r. – primul suveran al Romaniei a fost Carol I, regele Ferdinand a fost primul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *