Ponta: POSDRU a fost un cosmar; acum merge mai departe, nu este adevarat ca nu se iau bani europeni

de Ovidiu Barbulescu – Mediafax Publicat la: 22.09.2014 11:59 Ultima actualizare: 22.09.2014 12:00

Premierul Victor Ponta afirma ca, dupa ce a fost unul dintre cosmarurile guvernantilor, POSDRU este acum un pariu castigat si, in pofida declaratiilor politice conform carora nu atrage fonduri europene, acest program continua cu proiecte de care beneficiaza categorii sociale cu cea mai mare nevoie.

Seful Guvernului a asistat, luni, impreuna cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la semnarea a 63 de contracte in cadrul Programului Operational Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), cu o valoare totala de 160 milioane euro, din care 140 milioane euro o reperezinta finantarea Uniunii Europene.
POSDRU este unul dintre proiectele suspendate anterior de catre Comisia Europeana, pentru nereguli identificate in atribuirea contractelor finantate din fonduri europene.

Ponta a aratat, cu acest prilej, ca, “dintr-un cosmar”, POSDRU a ajuns un pariu castigat, cu beneficii importante pentru categorii sociale defavorizate.
“POSDRU a fost unul – era sa zic in urma cu catíva ani unul din cosmarurile noastre – din fericire, unul din pariurile pe care le-am castigat. Un program nu doar suspendat, dar un program care a chinuit pe foarte multa lume si care a irosit foarte multe resurse (…) Este un program operational de care au nevoie exact cei care au cea mai mare nevoie. Din acest punct de vedere, primul mesaj pe care am vrut sa-l dam prin aceasta mini-ceremonie a fost ca merge mai departe programul, ca se semneaza noi contracte, ca sunt programe in derulare. Uneori, discursul politic incurca munca obisnuita “nu se ia niciun ban european, nu se face nimic”. Ba da, se face si se fac lucruri bune”, a afirmat Ponta, in discurs.
La randul sau, ministrul Teodorovici a aratat ca noile cereri de propuneri in cadrul POSDRU vor duce la crearea, in total, a 27.000 de noi locuri de munca.
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, despre ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ca este “acest dandy de la Fonduri Europene” si “discotecar”, aratand ca, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *