Ponta: Presedintele tarii minte cand spune ca trebuie sa tinem aurul in tara

de Alexandru Moise – Mediafax Publicat la: 16.09.2013 22:49 Ultima actualizare: 16.09.2013 22:50

“Minte presedintele tarii spunand ca trebuie sa tinem aurul in tara. Foarte bine, sa il tinem in tara, problema e urmatoarea: Banca Nationala, prin vocea guvernatorului Isarescu, a spus de o mie de ori “Avem destul aur! Noua nu aurul ne lipseste, ne lipsesc investitiile si locurile de munca””, a spus premierul, la B1.
Totodata, seful Executivului a precizat ca protestatarii proiectului Rosia Montana, care sustin ca statul roman ar trebuie sa exploateze zacamintele aurifere, reactioneaza in piata in urma unor informatii pe care le primesc pe Facebook si “multi dintrei ei nu stiu” care este situatia.

“Statul roman nu are nici azi, s-ar putea sa nu aiba nici maine, cele doua miliarde de dolari necesare exploatarii”, a explicat Ponta.
In opinia premierului, exista o campanie de dezinformare pe care o duce inclusiv presedintele Traian Basescu. El a dat ca exemplu zvonul ca minerii care protestau nu se aflau in mina, ci stateau “la caldurica” in muzeul amenajat in fostele galerii romane.
“Asta e o chestie care s-a raspandit peste tot, a raspandit-o si domnul Basescu, de altfel, care se ocupa cu colportari de genul asta, ceea ce e o minciuna, o minciuna ingrozitoare si o jignire la adresa acelor oameni”, a spus prim-ministrul.
De asemenea, Ponta a afirmat ca pe siturile de socializare mai sunt vehiculate informatii nereale, precum aceea ca in Europa nu se exploateaza aurul cu cianuri.
Premierul a spus ca pe continent se foloseste aceste procedeu tehnologic, inclusiv in Romania.
“E o batalie mare de informare”, a conchis prim-ministrul.
Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca tot aurul care ar fi extras la Rosia Montana ar putea ramane in Romania, cumparat de BNR, care ar putea beneficia de drept de preemptiune.
El a spus ca BNR si-ar putea mari rezerva cumparand aur extras la Rosia Montana.
Basescu a spus ca Banca Nationala ar putea emite moneda pentru acest aur.
“Asta este o avere …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *