Ponta: Valoarea contractelor de asistenta juridica incheiate de stat este de 160 de …

Valoarea contractelor de asistenta juridica incheiate de institutiile publice, societatile nationale si societatile comerciale cu capital majoritar de stat este de 160 de milioane de euro, a declarat premierul Victor Ponta, spunand: “Gata cu banii praduiti de la stat pe asa-zisa asistenta juridica”, potrivit Mediafax.
Prezent, vineri, la Ploiesti, unde participa la un miting electoral al USL Prahova, Victor Ponta a spus ca l-a “amuzat” acuzatia lui Valeriu Stoica referitoare la controalele privind contractele firmei sale de avocatura cu institutii ale statului.
El a aratat ca, in urma controalelor, Corpul de Control a stabilit ca valoarea contractelor de asistenta juridica incheiate de institutiile publice, de societatile nationale si de societatile comerciale cu capital majoritar de stat este de 160 de milioane de euro si ca, in prezent, se fac controale la firme de avocatura pentru a se stabili “pe bucati” cum au fost dati acesti bani.
Intrebat cum comenteaza afirmatiile lui Valeriu Stoica, premierul a spus ca reactia lui Stoica l-a “amuzat” si ca aceasta reactie demonstreaza ca “se simte foarte vinovat”.
“Cine se simte vinovat sare primul. Pot sa-mi dau seama din supararea domniei sale ca probabil va fi pe primul loc detasat. Eu l-am nominalizat pe domnul Stoica intr-un singur caz concret: domnia sa a aparat Posta Romana, Posta doamnei Roberta Anastase si a fost atat de bine aparata de domnul Valeriu Stoica incat domnul Stoica a lipsit de la ultimul termen si a pierdut Posta Romana procesul si daca nu dadeam Ordonanta de Urgenta ieri Posta intra in insolventa”, a spus Victor Ponta.
In acest context, premierul Victor Ponta a precizat ca in acest caz ar putea fi vorba nu doar de o executare defectuoasa a unui contract de reprezentare, ci si de o intentie de fraudare a Postei Romane.
“Deja aici mi se pare ca nu e vorba doar se o executare defectuoasa a obligatiei de apara o societate cu capital integral de stat, ci poate fi vorba de mult mai mult decat atat. Poate fi vorba de o intentie de fraudare a Postei Romane din partea doamnei Anastase, a fostului director pus de doamna Anastase si din partea domnului Stoica, ceea ce, sigur, organele de ancheta urmeaza sa stabileasca daca exista probe in acest sens”, a mai afirmat Ponta, adaugand: “Gata cu banii praduiti de la stat pe asa-zisa asistenta juridica”.
Seful Corpului de control al premierului a cerut, marti, institutiilor si companiilor de stat sa raporteze contractele incheiate doar cu firma de avocati “Stoica si Asociatii” si numai in perioada 2009-2012, pentru ca ulterior, dupa ce Stoica a acuzat discriminarea, sa solicite date cu toti avocatii.
Prima adresa este semnata si stampilata de seful Corpului de control, secretarul de stat Ion Lazar, si nu face referire la o alta casa de avocatura decat cea condusa de Valeriu Stoica (PDL).
“Corpul de control al primului-ministru efectueaza verificari privind derularea contractelor de asistenta juridica si reprezentare incheiate cu societatea civila de avocati Stoica si Asociatii, in perioada 1 ianuarie 2009-31 mai 2012, de catre toate institutiile si autoritatile publice centrale, institutia prefectului, precum si de catre toate regiile autonome, companiile nationale si societatile …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *