Ponta: Videanu a aprobat exporturi de energie sub pretul pietei. Videanu: Ponta e un lautar

de Liviu Dadacus Postat la: 19.06.2012 11:02 Ultima actualizare: 19.06.2012 11:13

Mediafax//Alexandru Solomon
Premierul Victor Ponta a prezentat, marti, intr-o conferinta de presa, doua documente despre care a spus ca privesc exporturi de energie electrica sub pretul pietei, aprobate de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, el exprimandu-si convingerea ca DIICOT si DNA vor elucida acest caz. In replica, Videanu s-a limitat sa declare ca “Ponta e un lautar”.
Intrebat despre situatia de la Hidroelectrica, Ponta a precizat ca nu vrea sa vorbeasca foarte mult, pentru ca miercuri va fi luata o decizie a instantei pe aceasta tema.
“Insa nu as vrea nici sa va dezamagesc si sa va arat ca incepem sa gasim documente privind organizarea exportului de energie electrica la preturi de 128 de lei pe MW, 174 si 180, in timp ce preturile pe piata erau 220, semnate de. .. aveti dreptul sa ghiciti cine le-a semnat, ca vi le si dau – avem si datele 25.08 2010 si 03.09.2010 – domnul… cel care nu minte, nu fura, el se jura ca nu fura si l-am prins cu notele… domnul Adriean Videanu. Sunt convins ca DIICOT si DNA vor elucida toate aceste aspecte, pentru ca o sa fiti foarte uimiti unde a ajuns aceasta energie. Eu stiu – prin Cipru, in Piatra Neamt”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a facut aceasta declaratie in conferinta de presa pe care a sustinut-o pentru a raspunde acuzatiilor de plagiat.
Dupa ce l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu de faptul ca incearca sa il santajeze cu dosarul de plagiat, Ponta a mentionat, in cadrul conferintei de presa, ca nu va ceda la acest tip de atac.
“Azi ne vedem mai departe de legile pe care le avem de adoptat, de ceea ce trebuie sa descoperim in continuare atat in ceea ce priveste contractele cu baietii destepti, cat si toate finantarile ilegale facute din bani publici pentru interesele presedintelui Basescu. Va fi o batalie dura, va fi o batalie destul de lunga, probabil pana in toamna, dar sunt pregatit pentru ea”, a spus Ponta.
In urma cu o saptamana, democrat-liberalul Adriean Videanu a criticat “nivelul discursului” premierului Victor Ponta care spunea despre Videanu ca nici Videanu nu crede ce spune Videanu despre Hidroelectrica.

“Daca ar fi sa merg in logica domnului doctor Victor Ponta ar insemna ca nici macar Victor Ponta nu crede ce spune Victor Ponta in cazul Grajdan. Ce sa inteleg, ca Victor Ponta stia exact ce are de facut Grajdan in momentul in care l-a nominalizat? Ăsta e nivelul discursului lui Victor Ponta”, a declarat Videanu.
Videanu a facut aceasta precizare ca replica la faptul ca premierul Victor Ponta a sustinut ca nici Videanu nu crede ce spune Videanu despre Hidroelectrica.
Premierul Victor Ponta a declarat, in urma cu o saptamana, ca va pune la dispozitia DNA toate documentele din care rezulta prejudicierea Guvernului, ca principal actionar al Hidroelectrica, el precizand ca se refera la contratele prelungite in perioada mandatului lui Adriean Videanu.
“O sa pun …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *