Porosenko ataca Rusia:”Cum poti face apel la o coalitie antiterorista, cand politica ta e razboiul?”

Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a avertizat, marti, in cadrul discursului sau sustinut in fata Adunarii Generale a ONU, asupra tonului “conciliant” al Moscovei si a denuntat din nou agresiunea rusa, transmite AFP.

“Am auzit aceste declaratii conciliante din partea Rusiei in care (presedintele Putin) a indemnat la formarea unei coalitii antiteroriste si a vorbit despre pericolul de a flirta cu teroristii. Poveste frumoasa, dar greu de crezut cu adevarat. Cum poti lansa un apel la o coalitie antiterorista, cand esti un inspirator al terorismului chiar in fata usii tale? Cum poti vorbi de pace si legitimitate, daca politica ta este razboiul prin intermediul guvernelor marioneta?”, a declarat Petro Porosenko.
“Cum poti vorbi de libertate pentru popoare, cand iti pedepsesti vecinul pentru optiunile sale? Cum poti cere respect din partea tuturor, daca tu insuti nu respecti pe nimeni?”, s-a intrebat presedintele ucrainean.

Presedintele rus, Vladimir Putin, in prima sa interventie din ultimii 10 ani la Adunarea Generala a Natiunilor Unite, a lansat, luni, un apel la o vasta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *