Porsche Macan, modelul care va depasi Cayenne la vanzari. Vezi planurile Porsche!.

Porsche are ca plan pentru 2018 depasirea pragului de 200.000 unitati vandute anual, in conditiile in care pana la aceeasi data grupul din care face parte, Volkswagen vrea sa ajunga la vanzari anuale de 10 milioane vehicule. Planurile Porsche s-ar putea sa se indeplineasca ceva mai devreme potrivit specialistilor IHS, citati de ANE.
“Estimam ca Porsche Macan va deveni cel mai bine vandut model al companiei,” spune Tim Urquart, analist senior?la IHS Automotive. Compania de cercetare IHS prognozeaza pentru 2014, primul an in care Macan se va afla pe piata, vanzari de 63.000 unitati pentru SUV-ul compact al producatorului de lux. Astfel vanzarile Porsche ar trebui sa depaseasca vanzari de 200.000 unitati, prag stabilit initial pentru 2018.
Totusi din partea oficialilor companiei semnalele sunt altele.?Bernhard Maier, director de marketing si vanzari crede ca estimarile IHS sunt putin cam sus. Maier spune ca Porsche nu va livra atat de multe unitati inca din primul an, ci se va axa pe obiectivul sau major, cresterea productiei.
Macan este gandit ca o masina de produs bani, astfel ca modelul ar putea depasi in vanzari, probabil nu din primul an, cel mai bine vandut model actual, Porsche Cayenne, SUV-ul de clasa medie. In timp ce un Cayenne are un pret de pornire, in Germania, de circa 59.000 euro, Macan ar urma sa coste circa 45.000 euro. Astfel Macan va fi nu doar mai ieftin decat Cayenne, ci si cel mai ieftin model Porsche de pe piata, cu un pret chiar sub cel al decapotabilei Boxter. Macan urmeaza sa intre in productie in luna decembrie a acestui an.
Anul trecut Cayenne a reprezentat putin peste jumatate din vanzarile totale ale Porsche, de?143.096 unitati. Anul acesta se anunta deja unul cu cresteri pentru producatorul german, la primele sase luni vanzarile inregistrate fiind de 78.000 unitati. Tot in primul semestru al lui 2013 Porsche a avut un profit operational de 1,3 miliarde euro. Spre comparatie marca Volkswagen, la vanzari de 2,4 milioane unitati a avut un profit de 1,5 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *