Porsche vs Greenpeace

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Activistii Greenpeace au numit firma germana de automobile sport drept unul dintre cei mai mari poluatori ai industriei auto datorita faptului ca masinile sale au cel mai ridicat grad de poluare cu CO2. Pentru a se convinge de realitate acestia au decis ca trebuie sa faca o vizita la cea mai importanta fabrica Porsche din Germania. Surpriza cea mai mare pentru Greenpeace a fost momentul sosirii la fabrica propriu-zisa, moment cand Porsche a arborat niste bannere de mari dimensiuni adresate Greenpeace.

Prin intermediul acestorasi cu un ton putin sarcastic, Porsche arata Greenpeace faptul ca masinile sport Porsche nu polueaza mediul inconjurator asa de mult pe cat se credea. Contraargumentul lui Porsche se refera la faptul ca raportat la cati cai putere produc, aceste masini sport deosebit de scumpe, produc in realitate mai purtine noxe raportat pe cai putere decat multe masini normale cu motoare mici.

Pe deasupra gradul de CO2 din Germania este datorat industriei auto doar intr-un grad de 12 %, restul fiind atribuit celorlalte industrii. Din acest 12% masinile Porsche produc doar 1% din poluare din Germania. Pentru a inchide acest capitol fericit Porsche a anuntata ca modelul de teren Cayenne va beneficia si de o propulsie hibrida anul viitor, motor care va afisa un cosum cu 9% inferior motoarelor actuale.

De asemenea noua limuzina Panamera va avea si o varianta hibrida in anul 2009. Viitorul suna bine pentru Porsche la capitolul poluare insa trebuie aratat si faptul ca acesta produce din ce in ce mai multe masini, numarul crescut al acestora putand sa creasca considerabil nivelul de poluare atribuit marcii.

spot_imgspot_img