Portugalia: Sase romani, victime ale traficului de persoane, au fost repatriati.

Ministerul de Externe a anuntat, luni, ca sase dintre cei 29 de romani care au reclamat ca sunt cazati si platiti necorespunzator de un angajator din Portugalia, au fost repatriati.
“In urma demersurilor intreprinse de catre Ambasada Romaniei la Lisabona pe langa autoritatile portugheze competente, au fost initiate procedurile de repatriere pentru grupul de 29 de cetateni romani, victime ale traficului de persoane”, potrivit unui comunicat MAE.
Cei sase au parasit Portugalia in noaptea de 22 spre 23 noiembrie.
Potrivit MAE, Ambasada Romaniei la Lisabona “actioneaza, in continuare, pentru asigurarea asistentei si protectiei consulare pentru ceilalti cetateni romani care se afla in Portugalia, urmand ca, pana la sfarsitul acestei saptamani, intreg grupul sa fie repatriat”.
Mai multi romani au cazut victime ale traficului de persoane in scopul exploatarii prin munca in Portugalia, a precizat, la 2 noiembrie, Ministerul de Externe, transmite Mediafax.
Muncitorii romani “au acceptat o oferta de munca identificata online, pentru care angajatorul urma sa le incheie contracte de munca. Contrar promisiunilor, acest fapt nu s-a materializat, iar acestia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *