Posibil atac cu clor in Siria: Moscova denunta o „provocare”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Exista deja informatii false in mass-media cu privire la utilizarea clorului ieri (duminica) si in aceasta dimineata (luni) in Ghouta Orientala”, a declarat ministrul de externe rus Serghei Lavrov intr-o conferinta de presa.
„Responsabilii rusi au avertizat inca ieri ca se pregatesc astfel de provocari; probabil vor exista noi informatii false”, a adaugat el.
Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), ONG cu sediul la Londra, dar care dispune de retea de surse informare pe intreg teritoriul Siriei, a raportat 14 cazuri de sufocare duminica, iar un copil ar fi decedat, dupa un bombardament al regimului sirian asupra regiunii Ghouta Orientala.
Regimul de la Damasc, care a dezmintit in repetate randuri ca ar fi utilizat arme chimice, a facut in ultimele saptamani obiectul unor noi acuzatii privind presupuse atacuri cu clor.
Ghouta Orientala, bastion al rebelilor la portile Damascului, este vizata din 18 februarie de o ofensiva de amploare a fortelor guvernamentale, in care si-au pierdut viata peste 500 de persoane.
„Teroristii …

spot_imgspot_img