Postul Pastelui. Cum sa-l tii corect timp de 40 de zile

Postul Pastelui este cel mai lung si mai aspru dintre toate cele patru posturi importante din an si de aceea se mai numeste si postul mare. In acest an, postul incepe luni, pe 27 februarie, si dureaza 40 de zile, la care se adauga saptamana Patimilor. In aceasta perioada, credinciosii au doua dezlegari la peste, pe 25 martie si pe 9 aprile.
Duminica dinaintea postului Pastelui este cunoscuta si ca ziua lasatului sec de branza, iar seara, in biserici are loc slujba iertarii, in care credinciosii si preotul isi cer iertare unii altora. Toti oamenii trebuie sa-si ceara iertare unii altora, pentru a nu incepe postul suparati, ci in pace.
Pentru a tine corect Postul Pastelui trebuie sa ai in vedere cateva reguli stabilite de Biserica. De asemenea, trebuie sa stii ca anumite categorii de persoane nu ar trebui sa se abtina de la mancare (copiii, batranii, femeile gravide si persoanele suferinde). In primele doua zile din Postul Pastelui? (luni, 27 februarie si marti, 28 februarie) se recomanda post complet, pentru aceia care pot sa-l tina astfel.
Pentru cine nu, este recomandata ajunarea, adica tinerea postului pana seara, cand …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *