POTOP la Galati:CINCI persoane au murit, TREI sunt date disparute, 700 de case afectate, 17 …

UPDATE. Cinci persoane au murit si alte trei sunt date disparute, la Galati, dupa ce, ploile torentiale au facut ravagii in acest judet peste 700 de locuinte sunt afectate, iar 17 localitati sunt Izolate.
—-
Traficul intre Barlad si Galati este afectat, iar DN26 este blocat de aluviuni. O persoana a fost data disparuta. Alte patru a murit, noaptea trecuta. 700 de case sunt afectate de inundatii. 18 localitati au ramas fara curent electric.
La fata locului se afla zeci de pompieri, jandarmi si militari.
Potrivit Ministerului Apararii Nationale, “89 de militari cu trei mijloace tehnice actioneaza, in aceasta dimineata, incepand cu ora 01.30, in zona localitatilor Mastacan, Costache Negri si Pechea, din judetul Galati, pentru ajutarea populatiei si limitarea efectelor inundatiilor produse aseara in acea zona.
In cursul noptii, militarii, care provin din Brigada 282 Infanterie Mecanizata – Batalioanele 300 Infanterie si 284 Tancuri Galati, au actionat si in localitatea Cudalbi.
Interventia este realizata la solicitarea subprefectului de Galati”.
——
Patru persoane si-au pierdut viata luate de viituri, in noapea de miercuri spre joi, in judetul Galati, in timp ce peste 700 de case din 17 localitati din judet au fost inundate, sute de oameni fiind evacuati, a declarat presedintele Consiliului Judetean Galati, Nicolae Bacalbasa, potrivit Mediafax.
Printre morti se afla si un copil.
Zeci de animale au murit inecate.
In unele zone, cantitatile de precipitatii au fost de 110 l/mp, formadu-se viituri pe versanti.”Au fost cantitati foarte mari de precipitatii (110 l/mp la Grivita, 96 l/mp la Vladesti) si scurgeri importante de apa pe versanti, fapt ce a dus la cresterea rapida si semnificativa a debitelor paraielorSuhu si Geru. Viiturile au facut patru victime. In localitatea Cuca, doi barbati cu varste de 62, respectiv 85 de ani au murit inecati, o femeie de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *