PPMT ii cere lui Iohannis sa fie moderatorul dialogului romano-maghiar pe tema autonomiei

Presedintele PPMT, Zsolt Szilágyi, afirma, in scrisoarea deschisa catre presedintele Klaus Iohannis, ca Transilvania considera Bucurestiul “un centru corupt si ineficient de putere”.
“Am convingerea ca, si dumneavoastra aveti interesul de a reforma in asa fel relatiile de putere din Romania, incat Transilvania sa nu mai considere Bucurestiul ca un centru corupt si ineficient de putere, si care nu este in stare sa valorifice sansele si resursele existente, ci deopotriva, am dori ca Bucurestiul sa fie o capitala moderna, generoasa si deschisa spre provincie, care poate fi un exemplu pentru toata tara. Acum e greu de crezut ca se poate”, a transmis presedintele PPMT Zsolt Szilágyi.
Presedintele PPMT mai spune ca este nevoie de o reforma bazata pe descentralizare, dupa modelul federal german, care ar face statul roman “mult mai eficient”. Acesta a afirmat ca, in Romania, comunitatile etnice sunt considerate “cetateni de rangul doi”.
“O reforma, care tine cont de regiunile istorice formate de-a lungul secolelor, regiuni, care sunt in stare sa se autoguverneze si sa autoadministreze. Modelul federal german pentru noi este o busola. Romania federala ar fi un stat mult mai eficient, decat statul actual, care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *