Prajitura Boema
Miha Simiuc a trimis o alta reteta la concursul nostru a”Asteptam primavara cu dulcegarii”.
Deschide in fiecare zi Newsletterul Sfatulparintilor.ro, gaseste ingredientul zilei si trimite reteta ta cu respectivul ingredient! Poti castiga o saltea de pat pentru copii de la Vreaumobila.ro sau un aparat de facut clatite de la Sfatulparintilor.ro.
Ingrediente
Blat:6 oua6 linguri zahar3 linguri ulei3 linguri cacao6 linguri faina1 praf de coptesenta de romCrema:200 g ciocolata amaruie
300 ml smantana pentru friscaFondant:150 ml apa300 g zahar2 linguri miere50 g ciocolata amaruieSirop:150 ml apa100 g zaharOrnat:200 ml frisca lichida Hulala1 lingura smantana acra
Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare c un praf de sare. Cand spuma a devenit consistenta se adauga zaharul si se mixeaza pana devine lucioasa si se tine bine de paletele mixerului. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna peste bezea, apoi se pun cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu in jur de 25-30 de minute. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Blatul iese destul de inalt, cred ca merge si o tava putin mai mare.
Crema:
Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc …