Preda ii raspunde lui Stolojan: Problema principala e cum obtine PDL credibilitate, nu daca navetistii sunt capabili sa se implice in conducerea partidului

Postat la: 18.06.2012 11:58 Ultima actualizare: 18.06.2012 11:59

Mediafax Foto/Andreea Alexandru
Europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca, in acest moment, problema principala a partidului sau este obtinerea credibilitatii, si nu daca “navetistii” sunt sau nu capabili sa se implice in conducerea PDL, aceasta fiind, in opinia sa, “o problema marginala”.
Liderul europarlamentarilor PDL, Theodor Stolojan, a declarat, luni, la RFI, ca partidul are nevoie de o formula de conducere care sa aiba credibilitate si legitimitate, ca in opozitie partidul nu are nevoie de lideri “navetisti” si ca, din acest motiv, el nu va candida la nicio functie.
In replica, europarlamentarul PDL Cristian Preda – care a anuntat ca impreuna cu Monica Macovei, la randul ei europarlamentar, si Sever Voinescu vor depune o motiune pentru candidatura la functia de presedinte al PDL – a declarat, pentru MEDIAFAX, ca, in acest moment, “problema principala nu este daca navetistii sunt sau nu capabili sa se implice in conducerea partidului, ci cum obtine PDL credibilitate”.
Preda a mentionat ca in Parlamentul European sunt numerosi deputati care sunt implicati activ in partidele lor, astfel ca eurodeputatii romani nu ar aduce o noutate din acest punct de vedere.
“Trebuie sa vedem fondul problemei, si anume plusul de credibilitate de care are nevoie PDL, si sa nu ne pierdem in detalii. Este vorba despre ceea ce putem castiga in acest moment dincolo de voturile din 10 iunie, pentru ca, daca USL ramane la nivelul voturilor obtinute in urma cu o saptamana, reprezentarea PDL in Parlament va fi modesta, in conditiile votului majoritar intr-un tur”, a adaugat Preda.
El a avertizat ca va exista o problema de reprezentare daca PDL nu trece de scorul obtinut la alegerile locale.
“Nu trebuie sa ne ocupam de probleme marginale – cum se misca europarlamentarii in teritoriu. Si sunt convins ca nici Theodor Stolojan nu vede lucrurile in acest fel. Acesta era un aspect marginal al declaratiei sale”, a mai declarat Cristian Preda.
Vicepresedintii demisionari Monica Macovei si Sever Voinescu impreuna cu europarlamentarul PDL Cristian Preda doresc sa depuna motiune pentru functia de presedinte al PDL, la alegerile interne din 30 iunie, cand va avea loc Conventia Nationala Extraordinara a partidului.
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, duminica seara, pentru MEDIAFAX, ca in sedinta Colegiului Director, la care a participat ca invitat, a solicitat derogare de la criteriul vechimii prevazut in Statutul partidului, pentru candidaturile la functii in cadrul formatiunii.
Cristian Preda a mai declarat ca el, Monica Macovei si Sever Voinescu vor initia o motiune pentru candidatura la functia de presedinte al PDL, la Conventia Nationala Extraordinara din 30 iunie.
Preda a precizat ca inca nu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *