Premiera in Romania: e gata autostrada care se continua in Ungaria. 10 benzi la frontiera

Autostrada Nadlac – Arad / Foto: Opinia Timisoarei

Sambata 11 iulie 2015, va fi marcat un moment istoric pentru o tara cu un handicap major la constructia de drumuri: va fi deschisa prima conexiune pe autostrada intre Romania si alt stat european, respectiv Ungaria.

Premierul Victor Ponta nu putea sa rateze un astfel de moment, inaugurarea a 10 km. de autostrada si a noului punct de trecere a frontierei intre Romania si Ungaria, si s-a intors in tara din Turcia.
Lotul 2 din Autostrada A1 Nadlac-Arad are o lungime de 16 kilometri, insa circa sase kilometri au fost deschisi circulatiei in luna decembrie 2014, odata cu primul lot de 22 km, pentru a exista o legatura intre DN 7 si autostrada.
Pe 11 iulie, cum lucrarile pe Lotul 2 au fost finalizate, Compania de Autostrazi va deschide traficului pe cei zece kilometri ramasi, cuprinsi intre DN 7 langa localitatea Pecica si Arad, scrie Hotnews.ro.
La marea inaugurare sunt asteptati sa isi faca prezenta premierii celor doua tari, Victor Ponta si Viktor Orban, dar prezenta lor nu? fost confirmata pana in acest moment.
Ungaria inaugureaza autostrada M43 de la Nadlac pana la Mako care este finalizata si ea si gata de inaugurarea oficiala.
Punctul de frontiera are cate zece benzi pe sens
– numar benzi de circulatie – 10 buc din care:- 4 benzi de circulatie destinate autoturisme- 2 benzi de circulatie destinate autobuz/autocar/microbuz- 4 benzi de circulatie destinate mijloacelor de transport marfuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *