Premiera in UE. Seful Politiei primeste rang de secretar de stat.

Senatul a adoptat, marti, in calitate de prima Camera sesizata, un proiect de lege propus de Guvern prin care seful Politiei Romane primeste rang de secretar de stat, conform Mediafax.Presedintele Comisiei de Aparare din Senat, liberalul Corneliu Dobritoiu, care a mentionat ca vorbeste in numele grupului PNL, a aratat ca Romania va fi astfel primul stat din UE care acorda un rang politic sefului Politiei. “Acest demers legislativ este unul inutil si pagubos intr-un an cu doua alegeri. Vom fi primul stat din Uniunea Europeana care acordam un rang politic sefului Politiei Romane. Cream un clivaj intre ceilalti sefi de arme din interiorul aceluiasi minister”, a explicat acesta.
Tot Dobritoiu, aratand ca, potrivit legii in vigoare, seful Politiei este numit de premier, a intrebat de ce ar fi nevoie de o noua legiferare “pentru a da un titlu politic unui functionar public, unui militar cu patru stele pe umar”.
Senatorul PDL Traian Igas a anuntat in plen ca democrat-liberalii se vor abtine la votul pentru acest proiect, deoarece nu este altceva decat o fosta batalie politica in interiorul USL, lucru in legatura cu care l-a atentionat pe presedintele PNL, Crin Antonescu, care se afla in sala de sedinta.
“Atunci cand a fost adoptat acest proiect de lege, domnule Antonescu (Crin Antonescu – n.r.), va spun eu, cine a gandit acest lucru, imediat dupa ce ministrul liberal (Radu Stroe – n.r.) a plecat din minister, s-a ganditit sa dea acest rang de secretar de stat sefului Politiei, tocmai pentru a avea o influenta directa in numirea unui nou sef al Politiei dincolo de ministrul de Interne”, a tinut sa precizeze senatorul PDL.
Igas a afirmat, in acelasi context, ca daca ar fi sa se faca dreptate, toti sefii de arma ar trebui sa aiba rang de secretar de stat, nu doar seful Politiei Romane. “Fiind o batalie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *