Premierul Dancila a trimis Corpul de control pentru verifica lucrarile la Autostrada Sibiu-Pitesti

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Am trimis Corpul de control al primului-ministru, pentru a vedea care sunt obstacolele, daca ele intr-adevar exista, dar si pentru a avea o imagine clara pentru a inlatura anumite obstacole in calea efectuarii acestei autostrazi. Sper sa primesc raspunsul cat mai repede. Am inteles ca pe tronsonul III sunt cateva probleme geologice, as vrea sa vad care sunt aceste probleme pentru a putea gasi o solutie rapida. Sunt convinsa ca oamenii nu mai a rabdare, isi doresc autostrazi in Romania si trebuie sa vedem care sunt obstacolele care stau in calea constructiei autostrazilor, in afara de resursele financiare. Acest lucru m-a facut sa trimit Corpul de control. Stim ca unele dintre obstacole sunt reale, nu vreau sa banuiesc pe nimeni de lucruri ascunse, dar au existat si obstacole care nu erau pliate pe realitate – stim de acei ursi care nu existau, de acei lilieci care nu existau, si acest lucru ne face sa fim mult mai atenti, ca sa revigoram un pic lucrurile”, a spus Dancila.
Intrebata daca cei care blocheaza proiectele trebuie demisi, premierul a spus ca da si a sustinut ca nu exista?o justificare pentru a bloca un proiect atat de important.
„Parerea mea este ca toti cei care au blocat sau vor bloca trebuie sa plece acasa. Nu exista o justificare sa blochezi un proiect atat de important, fie ele de infrastructura, fie ele alte proiecte. Deci, chiar aceasta este logica, noi vrem sa vedem daca exista blocaje, sa ridicam aceste blocaje, dar nici sa lasam ca aceste blocaje sa se mai repete. Vrem sa vedem care sunt solutiile, astfel incat sa putem sa le rezolvam”, a mai sustinut premierul.
Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, declara recent ca autostrada intre Sibiu si Pitesti ar putea fi terminata, in varianta „optimist-moderata”, in anul 2023. El se declara „frustrat” ca loturile de autostrada receptionate in ultima perioada au fost reparate inainte de a fi date in folosinta.
„Pe componenta Sibiu-Pitesti, lucrurile vor dura, dupa estimarile pe care le-am facut eu, intr-o varianta optimist-moderata ar fi un 2023, insa cu exceptia acestui segment care leaga Sibiul de Pitesti noi avem asteptari ca in orizontul lui 2020 sa inchidem coridorul minus Sibiu-Pitesti, care va fi mai incolo”, a declarat Lucian Sova la Romania Tv.??
Intreaga investitie pentru realizarea autostrazii de 123 de kilometri dintre Sibiu si Pitesti este estimata la 15 miliarde de …

spot_imgspot_img