Premierul Tudose a convocat conducerea MAI pentru a vedea daca autoritatile sunt pregatite de iarna. ANM, o noua avertizare

Potrivit surselor citate, de la Aeroportul Otopeni premierul a mers la sediul Ministerului Afacerilor Interne la o discutie cu conducerea MAI, pentru a vedea daca “autoritatile, prefectii sunt pregatiti pentru iarna”.Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a actualizat informarea meteo emisa vineri. Meteorologii au emis o noua atentionare cod galben de vant si ninsori puternice, valabila in mai multe zone din tara.
Fenomene vizate: precipitatii mixte in vest, nord si centru, ninsori la munte, intensificari ale vantuluiInterval de valabilitate: 09 decembrie, ora 11 – 10 decembrie, ora 20Zone afectate: conform textului
In vestul, centrul, nordul si nord-estul tarii, vor fi precipitatii moderate cantitativ, la inceput sub forma de ploaie si lapovita, apoi vor predomina ninsorile si local se va depune strat de zapada.
In regiunile sudice si sud-estice precipitatii locale se vor semnala in cursul noptii de sambata spre duminica si in prima parte a zilei de duminica si vor fi ploi, dar trecator si lapovita sau ninsoare.
La munte aria ninsorilor va fi in extindere incepand cu masivele vestice, iar vantul va prezenta intensificari sustinute.Temporar vantul se va intensifica si in zonele joase de relief, cu viteze in medie de 45…55 km/h.
Nota: In cursul zilei de duminica (10 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *