Premierul Tudose prezice ca ROBOR nu va mai scadea

Premierul Mihai Tudose este ferm convins ca indicele ROBOR (rata medie a dobanzii la care bancile romanesti se imprumuta intre ele) nu va mai avea cum sa scada,? fiindca a atins deja un minim istoric in lume. Pentru alte intrebari din domeniul bancar, Tudose le-a recomandat jurnalistilor o intreveder cu?guvernatorul BNR.
Premierul a fost intrebat despre cresterea indicelui ROBOR, cursul leu-euro si cresterile de preturi.
Inainte ca Tudose sa raspunda, Liviu Dragnea i-a soptit: “Fii si tu mai calm, ca…”.
“La preluarea mandatului, s-a spus ca la sfarsitul lui august nu o sa mai avem bani de salarii. Apoi, toata lumea ne-a recomandat sa fim mai blanzi cu anumiti operatori economici, ca, nu stiu, va veni si razbunarea, probabil”, a afirmat premierul.
El a sustinut ca indicele ROBOR nu putea decat sa creasca.
“ROBOR in Romania nu avea cum sa mai scada, a atins un minim istoric in lume, nu putea decat sa creasca. Pe segmentul bancar, cred ca puteti sa il intrebati foarte bine pe domnul guvernator al Bancii Nationale, domnia sa coordonand si trebuind, cel putin din punct de vedere teoretic, sa aiba grija de aceste fluctuatii”, a spus Mihai Tudose.
“Iar puterea de cumparare se calculeaza luand in calcul toate aceste elemente, inclusiv preturile”, a intervenit si Liviu Dragnea.
Premierul s-a referit si la scumpirea energiei electrice: “La scumpirea la energie electrica, acum doua luni am luat o hotarare in Guvern de a trimite o solicitare Parlamentului, in vederea efectuarii unei anchete privind activitatea ANRE, care s-a soldat si cu inlocuirea conducatorului unitatii, pentru ca acolo anumite lucruri au derapat din cauza neefectuarii la timp sau in conditii legale a unor licitatii pentru contracte”.
Indicele Robor la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *