Premierul Tudose, intalnire cu reprezentantii Asociatiei Municipiilor, pe tema Codului Fiscal. La discutii participa si Liviu Dragnea

UPDATE La intalnirea de la Guvern a venit si Liviu Dragnea, anunta Romania TV.

Reprezentantii Asociatiei Municipiilor din Romania contestata masurile anuntate in Codul Fiscal, in principal reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%.
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, la finalul sedintei Asociatiei Municipiilor din Romania ca daca aceste masuri fiscale vor fi implementate,?vor exista bani mai putini la buget pentru investitii, fiind “o lovitura foarte mare pentru toate comunitatile”.

“Am transmis si in cadrul sedintei AMR faptul ca pentru toate primariile de municipii, nu doar pentru Primaria Municipiului Bucuresti, acest pachet de modificari fiscale nu va aduce lucruri bune, ci din contra. Dimpotriva, pentru ca vor fi bani mai putini la buget pentru investitii, ar fi o lovitura foarte mare pentru toate comunitatile”, a declarat Firea.
Ea a afirmat ca a solicitat o imbunatatire a acestui proiect si a primit un raspuns pozitiv din partea premierului, care ar fi spus ca doreste sa imbunatateasca acest proiect.
“Am facut si noi calcule, au facut si celelalte municipii si cifrele sunt cam in acea zona si va fi un deficit mare de buget. Acest argument al excedentului bugetar ca erau bani destul de multi care nu se mai foloseau la finalul anului de catre primarii – exista cauze importante si ele nu se refera la slabul management administrativ”, mai spunea Gabriela Firea.
Presedintele Klaus Iohannis, aflat, luni seara, la Gala Asociatiei Municipiilor din Romania, le-a spus primarilor ca in aceste zile se incearca schimbarea intregii baze a Codului Fiscal fara ca aceste lucruri sa fie discutate in detaliu cu autoritatile locale si ca spera ca ei sai ii convinga pe guvernanti ca lucrurile pot fi rezolvate si mai bine.
“Va spun, cat de poate de direct, ca administratia publica are nevoie de o schimbare consistenta de paradigma, bazata pe o viziune pe termen lung, care sa nu mai sufere intreruperi determinate de, recunoastem, cam frecventa schimbare a guvernantilor. Dintre urgente, descentralizarea este, dupa parerea mea, de departe una dintre prioritatile momentului. Acest proces a devenit de-a lungul timpului, un subiect indelung dezbatut si mentionat, insa el nu a fost pus in practica din cauza, probabil, a superficialitatii cu care a fost tratat. Iar zilele acestea traim iarasi unul dintre acele momente cand se incearca schimbarea intregii baze a Codului Fiscal fara ca aceste lucruri sa fie, in detaliu discutate, de exemplu, cu dumneavoastra. Sper sa reusiti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *