Premii dublate pentru sportivii romani care au ocupat locurile 1-6 la Jocurile Olimpice

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Suma premiilor acordate sportivilor romani clasati pe locurile 1-6 la Jocurile Olimpice de la Beijing a fost dublata, fata de cuantumul prevazut de lege, valoarea totala a distinctiilor, inclusiv pentru antrenori, depasind cinci milioane de euro, a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu.

El i-a primit, la Palatul Victoria, inainte de sedinta Executivului, pe sportivii romani care au obtinut performante deosebite la Jocurile Olimpice, pentru a le inmana diplomele de premiere. La ceremonie au participat si membri ai Cabinetului.

Tariceanu a primit din partea sportivilor premiati un tablou cu autografele acestora.

Potrivit legislatiei in vigoare, un titlu olimpic este rasplatit cu 35.000 de euro, medalia de argint cu 28.000 de euro, iar cea de bronz cu 21.000 de euro. Tot in lege se mentioneaza ca aceste sume pot fi dublate, la propunerea presedintelui Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, lucru care s-a intamplat de fiecare data. Pe langa medaliati legea prevede sa fie premiati si ocupantii locurilor 4-6, dupa cum urmeaza: locul IV – 14.000 euro, locul V – 10.500 euro, locul VI – 7.000 euro. Legislatia in vigoare nu permite dublarea premiilor in cazul locurilor 4-6, insa secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, a afirmat ca forul olimpic va incerca sa obtina o Hotarare de Guvern care sa faca posibila marirea acestor sume.

Dintre cei 102 sportivi care au reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de la Beijing, 19 au reusit sa urce pe podium. In plus, 16 sportivi (unii fiind dintre cei 19) au terminat pe unul dintre locurile 4-6 si vor fi premiati de COSR, cu bani de la Guvern.

Romania a terminat editia a 29-a a Jocurilor Olimpice de la Beijing pe locul al 17-lea in clasamentul pe medalii, cu un total de 8 medalii, 4 de aur, 1 de argint si 3 de bronz. La precedenta editie a Jocurilor Olimpice, la Atena, in 2004, bilantul delegatiei Romaniei a fost de 19 medalii, dintre care opt de aur, cinci de argint si sase de bronz.

spot_imgspot_img