Presa straina: Victor Ponta este primul premier in functie al Romaniei inculpat

de Mihai Draghici – Mediafax Publicat la: 13.07.2015 14:21 Ultima actualizare: 13.07.2015 14:22

Principalele agentii de presa internationale relateaza ca premierul Victor Ponta a fost pus sub acuzare pentru acte de coruptie, notand ca este prima situatie de acest fel pentru un prim-ministru in functie al Romaniei.

“Premierul Romaniei Victor Ponta, inculpat pentru coruptie”, scrie postul britanic BBC. “Premierul roman, Victor Ponta, a fost inculpat pentru trei capete de acuzare privind acte de coruptie. Ponta este acuzat de frauda, evaziune fiscala si spalare de bani”, relateaza postul britanic, precizand ca premierul sustine ca este nevinovat.
“Premierul Romaniei, social-democratul Victor Ponta, a fost pus sub acuzare pentru coruptie, pentru fapte datand din perioada in care era avocat”, relateaza Agentia France-Presse.

“Premierul Ponta este acuzat de comiterea a 17 infractiuni de fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani in perioada 2007-2011, cand era avocat”, subliniaza AFP.
“Procurorii l-au inculpat pe premierul Victor Ponta in cadrul unei ample investigatii de coruptie. (…). Ponta este primul premier in functie al Romaniei pus sub acuzare si ale carui active au fost puse sub sechestru”, noteaza agentia Associated Press.
Statutul premierului Ponta a fost schimbat din suspect in inculpat, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *