Presa: Marea Britanie nu va reusi sa obtina un acord comercial cu UE in urmatorii doi ani, pana la finalizarea procesului de Brexit

Marea Britanie probabil nu va finaliza negocierile pe tema unui acord comercial cu Uniunea Europeana pana in momentul iesirii din Blocul comunitar, astfel ca Guvernul Theresa May pregateste o procedura tranzitorie post-Brexit, anunta presa britanica citata de Mediafax.
Ar fi o perspectiva “optimista” sa credem ca putem obtine un acord comercial pana in momentul producerii Brexit, in martie 2019, a declarat Liam Fox, ministrul britanic al Comertului, citat de cotidianul The Times.
Liam Fox a explicat ca, in acest context, membrii Guvernului Theresa May sustin implementarea unui acord tranzitoriu post-Brexit. “Exista un consens din ce in ce mai mare in Cabinet privind o etapa tranzitorie in care Londra ar implementa voluntar”?o parte a reglementarilor Uniunii Europene dupa iesirea oficiala din comunitatea europeana, a explicat Liam Fox.
Insa ministrul britanic al Comertului a respins ideea Bruxellesului privind aplicarea jurisdictiei Curtii Europene de Justitie pentru garantarea drepturilor cetatenilor UE dupa Brexit, considerand ca ar fi o?”perspectiva foarte bizara de jurisprudenta”.
Negocierile Londrei cu Bruxellesul se concentreaza initial pe conditiile iesirii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *