Presedintele ANPC: Bancile ar trebui sa faca oferte corecte, transparente si foarte clare

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Marius Alexandru Dunca / FOTO: foto: (c) Grigore POPESCU / Arhiva AGERPRES

Bancile ar trebui sa faca oferte corecte, transparente si foarte clare deoarece increderea romanilor in banci este scazuta, a declarat, luni, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Marius Alexandru Dunca, la conferinta “Ziua Consumatorului de Servicii Financiare”, potrivirt AGERPRES.

“Fac un apel catre institutiile financiar-bancare sa fie un pic mai deschise sau o deschidere mult mai larga fata de consumatorii aflati in situatii dificile in acest moment. Ar trebui sa venim cu solutii optime. Nu uitati, in acest moment credibilitatea institutiilor financiar-bancare este un pic scazuta. Romanii nu mai au incredere in banci, le este teama sa mai faca un credit si din acest punct de vedere ar trebui sa comunicam mai mult, sa informati mai mult si orice oferte pe care le faceti sa fie corecte, transparente, precise si foarte clare”, a spus Marius Alexandru Dunca.
Presedintele ANPC a precizat ca la sediul institutiei vin foarte multe sesizari in ceea ce priveste comportamentul unor recuperatori de creante. Acestia se plang ca le sunt amenintate familiile, vecinii sunt sunati sau ca le sunt abordati copii in fata blocului.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a organizat luni conferinta “Ziua Consumatorului de Servicii Financiare”, care face parte dintr-o serie de evenimente prilejuite de Ziua Mondiala a Consumatorilor din 15 martie.
Conferinta este organizata de ANPC impreuna cu Asociatia Societatilor Finciare ALB Romania si Institutul Social-Democrat “Ovidiu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *