Presedintele Bancii Mondiale demisioneaza din functie incepand cu 1 februarie

In mod normal, cel de al doilea mandat de cinci ani al lui Jim Yong Kim in postul de presedinte al Bancii Mondiale urma sa expire in anul 2022.
Banca Mondiala a confirmat luni ca presedintele Jim Yong Kim, 59 de ani, a decis sa demisioneze din functie urmand a se alatura imediat unei firme unde va lucra in domeniul cresterii infrastucturii in tarile in curs de dezvoltare. Institutia a adaugat ca directorul general, Kristalina Georgieva, va prelua, interimar, si postul de presedinte, incepand cu data de 1 februarie.
Nascut la Seul, Jim Yong Kim este de profesie medic si incepand cu data de 1 iulie 2012 a devenit cel de al 12-lea presedinte al Bancii Mondiale, primul sau mandat expirand in data de 30 iunie 2017. Inainte de a se alatura Bancii Mondiale, Jim Yong Kim a fost presedinte al Universitatii Dartmouth, una din cele mai prestigioase institutii academice din SUA.
Conform unei traditii nescrise, care dateaza de la infiintarea Bancii Mondiale si a Fondului Monetar International, in fruntea Bancii Mondiale a fost numit un american, iar europenii au desemnat persoana de la sefia Fondului Monetar International. Cel mai mare actionar al Bancii Mondiale sunt Statele Unite ale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *