Presedintele CE, Jean Claude Juncker: Situatia din Grecia afecteaza si Romania

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker crede ca tari precum Romania si Bulgaria, care nu sunt in zona euro, sunt in pericol din cauza situatiei din Grecia si ar trebui sa fie prezente la dezabaterile ce vor avea loc la summitul de duminica de la Bruxelles.

Jean-Claude Juncker a declarat marti ca situatia de acum din Grecia afecteaza Bulgaria, Romania si alte state si ar fi incorect ca tarile care nu sunt membri ai zonei euro sa fie excluse din dezbatere.
Juncker a mai precizat ca zona euro a pregatit un scenariu detaliat pentru o eventuala iesire a Greciei din uniunea monetara. Greciei i s-a dat termen pana joi dimineata pentru a veni cu un nou plan de propuneri.
“Problema pe care o analizam priveste toate cele 28 de state membre. Poate o stiti, poate nu, situatia de acum afecteaza Bulgaria, Romania si alte state. Ar fi incorect sa-i excludem din dezbatere pe cei care nu sunt membri ai zonei euro. Comisia este pregatita pentru tot. Avem un scenariu Grexit pregatit in detaliu. (…) Sunt contra Grexitului, dar nu il pot preveni daca guvernul grec nu face ce asteptam sa faca si anume sa respecte demnitatea poporului grec”, a declarat presedintele Comisiei Europene.
Si ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici a vorbit marti despre modul in care criza din Grecia poate afecta Romania.
“Nu are cum sa nu ne faca sa ne gandim, pe toti cei care sunt foarte aproape de Grecia. Toate institutiile financiare sunt institutii care actioneaza in Romania in baza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *