Presedintele Consiliului Psihologilor din Romania, Mihai Anitei, trimis in judecata de DNA: a incheiat doua contracte cu el insusi

Cu mai putin de o luna pana la alegerile pentru conducerea Colegiului Psihologilor din Romania, Mihai Anitei, presedintele in exercitiu al acestui for, are mari probleme cu legea.
Potrivit unui comunicat al DNA, “procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Anitei Mihai, presedinte al Colegiului Psihologilor din Romania, sub aspectul comiterii infractiunilor de: conflict de interese in forma continuata (trei acte materiale), folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene”.
DNA ii imputa suma de 350 de mii de lei pe care acesta si i-a insusit in mod frauduros.
Anitei conduce Consiliul Psihologilor cu o mana de fier, fiind acuzat de majoritatea membrilor CRP ca da dovada de lipsa de transparenta si nu ofera niciodata explicatii despre modul in care cheltuieste milioanele de euro din bugetul institutiei.
Ce spun procurorii
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:?a”In contextul derularii proiectului “SCOP – specializarea consilierilor de orientare profesionala”, finantat din fonduri europene, implementat de Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca in parteneriat cu Colegiul Psihologilor din Romania, inculpatul Anitei Mihai, in calitatea sa de presedinte al Colegiului Psihologilor din Romania, si-a atribuit si a incheiat a doua contracte cu el insusi, iar un alt contract l-a atribuit si l-a incheiat cu sotia sa.Decizia de atribuire si incheiere a contractelor a fost luata de inculpat in exercitarea atributiilor de reprezentant al Colegiului Psihologilor din Romania – entitate juridica de interes public, atributii vizand activitatea psihologilor din domeniul privat sau public, stabilite prin Legea nr. 213/2004 si care atrag calitatea de functionar public in acceptiunea art. 175 al. 2 Cod penal.Concret, doua contracte de prestari de servicii au fost incheiate pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *