Presedintele Iohannis catre noul Guvern: Terminati cu topaiala fiscal-bugetara!

“Va rog sa terminati cu aceasta topaiala fiscal-bugetara! Taxa de solidaritate… Fiti solidari cu romanii si guvernati responsabil! Va solicit sa guvernati in asa fel in cat sa ne incadram in marja de deficit de 3%, sa guvernati in asa fel incat romanii sa aiba garantia ca Guvernul apara si promoveaza statul de drept. Nu-mi doresc niciodata sa mai avem sincope de tipul OUG 13”, s-a adresat ministrilor presedintele Iohannis in discursul ce a urmat ceremoniei depunerii juramantului de catre noul guvern.
Conform lui Iohannis, noi taxe se anunta pentru romani, noi impozite. “Dupa ce am promulgat legea prin care cresc salariile, deja se anunta contramasuri”, a afirmat presedintele, care a remarcat ca programul de guvernare este schimbat in puncte sensibile.
“In sase luni schimbam de la reduceri de taxe, la reintroduceri de taxe, de la cresteri de salarii, la taxa de solidaritate. Un astfel de comportament cu certuitudine nu se incadreaza in ceea ce se cheama predictibilitate fiscala”, a subliniat Iohannis.
El i-a indemnat pe noii ministri sa actioneze astfel incat angajamentele pe plan extern ale tarii noastre sa fie respectate. “Va rog sa faceti tot ce este necesar pentru a arata partenerilor din NATO, din Uniunea Europeana, aliatilor nostri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *