Presedintele Iohannis participa joi si vineri la reuniunea Consiliului European si la summit-ul Asia-Europa

Temele de discutie de pe agenda reuniunii Consiliului European se refera la procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeana, gestionarea fenomenului migratiei, securitatea interna si relatiile externe ale Uniunii.
Referitor la procesul de retragere a Marii Britanii din UE, presedintele Klaus Iohannis va reitera sprijinul Romanei in vederea agrearii Acordului de retragere cat mai curand posibil si va sublinia ca tara noastra este in favoarea unui proces ordonat si previzibil privind Brexit, care sa constituie ulterior baza pentru stabilirea unei relatii viitoare cat mai apropiate intre UE si Marea Britanie, precizeaza Administratia prezidentiala.
Totodata, presedintele Romaniei va sublinia ca tara noastra isi doreste incheierea unui acord cat mai cuprinzator privind relatiile viitoare si identificarea unor noi modalitati de colaborare intre Uniunea Europeana si Marea Britanie in arii prioritare, precum securitatea, apararea si politica externa, domenii in care contributia britanica este substantiala.
Referitor la migratie, Klaus Iohannis va sustine necesitatea unui dialog intensificat cu statele de origine si tranzit ale migrantilor, in care accentul sa fie plasat pe dezvoltare, educatie si construirea capacitatilor.
Seful statului va exprima sustinerea tarii noastre pentru consolidarea Agentiei Europene pentru Politia de Frontiera si Garda de Coasta, mentionand ca Romania a avut constant o contributie substantiala la activitatea acestei agentii.
In domeniul securitatii interne, presedintele Iohannis va sublinia importanta implementarii instrumentelor legislative si non-legislative destinate unei mai bune cooperari si coordonari la nivelul Uniunii Europene. Totodata, Presedintele Romaniei va evidentia faptul ca prevenirea si contracararea radicalizarii si a terorismului trebuie sa ramana printre preocuparile prioritare ale statelor membre si va reafirma sprijinul tarii noastre pentru demersurile si eforturile in plan european de a consolida rezilienta Uniunii in fata amenintarilor hibride.
Joi, Klaus Iohannis va participa la Summit-ul Euro …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *