Presedintele Iohannis reitereaza invitatia adresata regelui Iordaniei de a vizita Romania

“Cu ocazia intrevederii, presedintele Romaniei a reiterat invitatia adresata regelui Iordaniei de a face o vizita in tara noastra anul viitor, invitatie a carei acceptare a fost reconfirmata cu placere si interes de catre Majestatea Sa”, arata Administratia Prezidentiala.
Cei doi oficiali au discutat despre aprofundarea relatiilor bilaterale, cu accent pe dimensiunea economica, si organizarea celei de-a doua editii a Forumului romano-iordanian anul viitor la Bucuresti.
“Presedintele Romaniei si regele Iordaniei au apreciat caracterul excelent al relatiilor bilaterale la nivel politic, intrevederea fiind un bun prilej pentru a discuta despre modalitatile concrete de aprofundare a relatiilor bilaterale, cu accent pe dimensiunea economica, dorinta manifestata de ambii inalti oficiali. Astfel, presedintele Klaus Iohannis a evocat potentialul crescut de colaborare in acest domeniu. In acest sens, s-a discutat organizarea celei de-a doua editii a Forumului Economic romano-iordanian in 2019, la Bucuresti. De asemenea, cei doi sefi de stat au apreciat cooperarea deosebita existenta deja in domeniul medical si al educatiei, precum si potentialul de dezvoltare al acesteia”, precizeaza Administratia Prezidentiala in comunicatul citat.
Seful statului a subliniat rolul deosebit pe care Iordania il are in regiune, apreciind politica externa echilibrata si eforturile acesteia de a promova stabilitatea regionala intr-un mediu turbulent si complex.
La randul sau, regele Iordaniei si-a exprimat aprecierea fata de comunitatea de romani din regat, precum si contributia acesteia la dezvoltarea societatii iordaniene.
Cei doi sefi de stat au abordat si temele actuale de pe agenda ONU si internationala si au evidentiat necesitatea intaririi cooperarii atat in plan regional, cat si global, printr-un raspuns coordonat si cuprinzator, in vederea gestionarii mai eficiente a provocarilor regionale de securitate.
Totodata, cei doi inalti oficiali au discutat despre oportunitatile pe care le prezinta exercitarea de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *