Presedintele Klaus Iohannis decide daca o revoca pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi

Klaus Iohannis?a declarat, la sfarsitul lunii martie, la Bruxelles, ca decizia privind propunerea de revocare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, o va lua dupa Pasti si ca o va explica printr-o declaratie publica. Presedintele a spus ca va tine cont de argumentele si documentele prezentate si de o parte, si de cealalta.
Va reamintim ca Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ solicitarii ministrului Justitiei de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. In raportul CSM cu motivarea avizului negativ dat de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cererii ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, procurorii au considerat ca ministrul Justitiei nu a facut referire punctual la atributiile legale incalcate de sefa DNA, ci doar trimiteri cu caracter general. Motivarea a ajuns la Cotroceni.
Ulterior, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca este pregatit sa sesizeze CCR in cazul in care presedintele Klaus Iohannis va refuza sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi de la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie.?
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cerut in data de 22 februarie, in urma prezentarii raportului privind managementul la DNA, declansarea procedurii de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror sef al DNA, solicitarea fiind transmisa catre CSM si presedintelui Romaniei.
“Pentru aceste fapte si acte (n.r.: existente in raportul privind activitatea manageriala a sefului DNA), de netolerat intr-un stat de drept, in temeiul articolului 54, coroborat cu art 51 din legea 303/2004, cer declansarea procedurii de revocare din functie a procurorului sef DNA. Prezentul raport va fi transmis sectiei de procurori a CSM si catre presedintele Romaniei pentru a analiza si decide in raport cu competentele institutionale pe care fiecare le are”, a declarat Tudorel Toader, ministrul Justitiei.
Acesta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *